De Buurtpolitie: De Tunnel recensie

De Buurtpolitie: De Tunnel recensie De Buurtpolitie: De Tunnel *

Regie: Dennis Vanslembrouck (De Buurtpolitie: De Grote Geldroof)

Met Nicoline Hummel, Andy Peelman, Manoe Frateur, Ilse la Monaca, Willy Herremans, Eric Peeters, Ianthe Tavernier, Dorien Reynaert, Henny Seroeyen, Johan Bals, Dirk Belloy, Marc Grondelings,…

Speeltijd: 78′

Ga kijken als je hield van FC De Kampioenen, K3: Love Cruise & konsoorten.

Het verhaal: Onze favoriete inspecteurs, rechercheurs en wijkagenten moeten het mysterie van een mysterieuze tunnel oplossen.

De Buurtpolitie: De Tunnel recensie

Ons verdict: Voor Xander De Rycke hadden we nog nooit gehoord van het fenomeen De Buurtpolitie. De VTM-serie is een overdonderend succes op televisie en dan kon een verderzetting in de bioscoop niet uitblijven. En deze film haalde heel wat geld op aan de Belgische box office in 2016 als 2de beste Vlaamse Film van het jaar (serieus, dit is echt). Maar een Vlaamse realityshow op het witte doek brengen, is ronduit belachelijk en dat is met deze vervolgfilm De Tunnel niet anders. Zeker als je weet dat de vast regisseur van dienst Dennis Vanslembrouck maar 11 dagen nodig had om de boel bij elkaar te breien. Letterlijk alles in De Buurtpolitie: De Tunnel is om te schreeuwen: het acteren, het plot, de enscenering, de dialogen. ALLES! De kwaliteit van een doordeweekse televisieserie uit de jaren ’90 naar de cinema brengen, gaat je geen Ensors bezorgen.

Kortom, De Buurtpolitie: De Tunnel is uitmelkerij en kan je beter vermijden als de pest. Het is een schande dat ze dit zelfs aan kinderen voorschotelen.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.