Marvel’s Jessica Jones S2 recensie op Netflix België

Marvel's Jessica Jones S2 recensie op Netflix BelgiëJessica Jones S2 *** 1/2

Bedenker: Melissa Rosenberg (Jessica Jones)

Met Krysten Ritter, Rachael Taylor, Carrie-Anne Moss, Eka Darville, J.R. Ramirez, Janet McTeer, Elden Henson, David Tennant,…

Speeltijd: 13 afleveringen / 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van The Defenders & Iron Fist.

Het verhaal: Trish probeert Jessica te overtuigen om haar verleden met IGH te trotseren, terwijl Jessica vooral probeert om te gaan met het verlies van haar ouders.

Krysten Ritter in Jessica Jones S2

Ons verdict: Het is weer zover: Na The Defenders wordt de continuïteit van de vruchtvolle samenwerking met de comic book gigant verder gezet op Netflix (niet vanzelfsprekend met Disney die binnenkort zijn eigen streamingdienst zal aanbieden) met dit 2de seizoen van Jessica Jones en dat maakt ons blij. Jessica Jones was naast The Punisher één van de beste Marvel-adaptaties die we ooit zagen voor film of televisie vanwege haar hinten naar film noir. Echter heeft Jessica Jones één nadeel: het universum van de superheldin is beperkt en Marvel Studios zal noodgedwongen zijn een eigen interpretatie op te nemen. Het feit dat het niet kan teruggrijpen naar comics betekent heel vaak dat het geraamte van de content deels teloor gaat.

Maar al een geluk heeft Marvel Studios een serieuze reputatie en voldoende figuren om op terug te vallen buiten de Jessica Jones-comics zoals Whizzer, Hellcat, Dr. Karl Malus, Power Woman, Red Skull, Frank Costa, Jeri Hogarth, The Raft en meer, dus de fanboys hoeven zich geen zorgen te maken dat Jessica Jones entertainend zal blijven. Weliswaar springt bedenkster Melissa Rosenberg zeer creatief om met de zaak en voegt een gewikte twist toe aan het 2de seizoen van Jessica Jones met het IGH & Kozlov (in de strips is het maar een paramilitaire organisatie die in Jessica Jones S2 met andere woorden een nieuw leven krijgt). Het plot lijkt zich ook meer en meer te vestigen op de performance enhancing drug van IGH met referenties naar Banshee & Mutant Growth Hormone zonder dit expliciet te vermelden. Qua Marvel comics-mythologie zit het dus allemaal vrij goed. De nieuwe stijl en cinematografie van Jessica Jones S2 maken van alle Defenders-series een mooi geheel, maar we vinden het toch spijtig dat de specifieke stijl van het succesvolle 1ste seizoen weg valt. Het maakt Jessica Jones gelijkaardig aan het commerciële DareDevil, wat ervoor zorgt (net zoals bij Iron Fist trouwens) dat er weinig verschil is tussen de Marvel-series voor streaming fans. Luke Cage, Jessica Jones S1 en The Punisher hebben dat voordeel tegenover de bekendste superheld van de boel.

Kortom, Jessica Jones S2 haalt niet hetzelfde niveau als zijn voorganger, maar is zoals steeds entertainend. Zeker de zoektocht naar zogenaamde easter eggs of beter gezegd stripboek referenties blijft leuk, ook al zetten de makers je af en toe op het slechte pad.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter