The Theory of Everything recensie

Theory of Everything posterThe Theory of Everything *** 1/2

Regie: James Marsh (The King, Man on Wire, The Mercy)

Met Eddie Redmayne, Felicity Jones, Tom Prior, David Thewlis, Emily Watson, Harry Lloyd, Charlie Cox,…

Speeltijd: 123′

Ga kijken als je hield van The Danish Girl & A Beautiful Mind.

Het verhaal: Het leven van Stephen Hawking in de kijker, zijn prille begin aan de universiteit van Oxford waar hij zijn geliefde Lucy ontmoet.

The Theory of Everything

Ons verdict: Er zijn zo van die films waar je het moeilijk mee hebt om ze te bespreken tot er iemand je verlaat. Stephen Hawking, één van de briljantste kosmologen uit onze Westerse geschiedenis is sinds vandaag niet meer, maar kreeg een tijdje terug zijn eigen film dankzij het meesterlijk werk van James Marsh, Eddie Redmayne & Felicity Jones. Volledig onterecht krijgt de film nu pas een recensie van ons, wat misschien vijgen na Pasen betekent voor jullie, maar het is onze manier om deze held een plekje in onze gedachten te geven.

The Theory of Everything mag dan niet meteen de allerbeste prestatie zijn van Eddie Redmayne die er met The Danish Girl nog een schepje bovenop deed, maar daar dacht The Academy anders over. Eddie Redmayne kreeg verrassend een Oscar voor Beste Acteur door zijn rol als de gehandicapte genie Stephen Hawking en het toonde meteen het potentieel dat de lieve man heeft op het vlak van acteren. Zijn stijlvolle manier van acteren past perfect in The Theory of Everything die zich typeert als een mooi romantisch verhaal in de lijn van het geslaagde A Beautiful Mind. Felicity Jones draagt ook haar steentje bij aan de romantiek & gezelligheid van het leven van de grote man. Regisseur James Marsh heeft achteraf zijn draai niet meer kunnen vinden op het witte doek, maar ook met The Theory of Everything zaten wij ergens op onze honger. We willen immers meer weten over de effectieve carrière die Stephen Hawking zo groot als Steve Jobs maakte in plaats van zijn romantisch leven dat wel de bovenhand krijgt in The Theory of Everything. Maar goed, het is een aartsmoeilijke opdracht waar je jezelf zelfs als documentairemaker op kan stuk bijten.

Kortom, The Theory of Everything valt niet te streamen op Netflix & Amazon Prime Video, maar mocht je een ode willen brengen aan Stephen Hawking kan je de film altijd meepikken op iTunes.


Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter