Robin Pront werkt aan Zillion-film met Matteo Simoni

Robin Pront werkt aan Zillion-film met Matteo Simoni

Regisseur Robin Pront gekend van het schitterende D’Ardennen heeft een nieuw project te pakken bij het Vlaams Audiovisueel Fonds en het is geen kleintje. Hij krijgt groen licht om het verhaal achter de beruchte discotheek Zillion te verfilmen en niemand minder dan Matteo Simoni (Patser, Marina) zal de hoofdrol krijgen.

De film zal niet exact het verhaal vertellen van Zillion, maar geïnspireerd zijn op de feiten. De Antwerpse discotheek Zillion van Frank Verstraeten zag het licht in 1997 en was één van de meest beruchte discotheken in de Vlaamse geschiedenis. Zijn deuren werden gesloten op 2001 door het Antwerpse schepencollege.

Robin Pront zegt zelf:“Zillion wordt een rise and fall-verhaal van iemand die gedreven door een grenzeloze en nietsontziende ambitie ergens onderweg zijn ziel verliest. Wie d’Ardennen heeft gezien weet dat ik een voorliefde heb voor de typische dance-muziek en bijhorende Johnny and Marina cultuur die er eind jaren negentig heerste. Ik kijk er enorm naar uit om die Zillion vibe naar het scherm te brengen.”

FBO, het bedrijf achter De Premier & De Dag produceren de film samen met de mannen van Woestijnvis. Wanneer we de film in Belgische bioscopen mogen verwachten is nog niet duidelijk.


Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter