Must-see televisioneel kijkvoer (week 29 – 2009)

face_offafishcalledwandainside-deep-throat1

Pruimentijd jazeker, maar toch weer heel wat cinematografisch fraais op het scherm komende week:

Must-see

Face/Off**** (22u55 – 11/8 – VT4)

Magistrale actiefilm van één van de grootmeesters van het genre: John Woo vermengt spanning, drama, romantiek en vooral succelente vuurgevechten tot een waar kunstwerk. Eén van de (actie)klassiekers van de jaren ’90 met John Travolta en Nicolas Cage als perfect gecaste antagonisten. Blijft zelfs straffe cinema na een dozijn kijkbeurten!

Ook zéér de moeite:

The Last King of Scotland*** (20u45 – 10/8 – VTM (HD): Gedegen acteursfilm over de Afrikaanse dictator Idi Amin. Van Kevin McDonald (State of Play****). Met glansrollen voor Forest Whitaker en James McAvoy.

Ricochet*** (22u15 – 10/8 – 2BE): Ietwat vergeten, maar best aardig actiethrillertje uit de vroege jaren ’90 met een jonge Denzel Washington, de onvermijdelijke Ice T en John Lithgow die schittert als psychopatische villain (zie ook Cliffhanger****).

Armageddon*** (23u45 – 11/8 – BBC1): Bombastische blockbuster van Michael Bay met meer explosies dan scriptlijnen. Vooral het eerste uur is geweldig, daarna zakt de film af naar overdreven melodramatisch patriottisme. Bruce Willis redt eens te meer de wereld aan de zijde van Ben Affleck, Liv Tyler, Billy Bob Thornton, Owen Wilson en Steve Buscemi.

Mississipi Burning**** (23u20 – 12/8 – BBC1): Knappe, met moment hartverscheurende, thriller, die zich afspeelt in het diepe zuiden van de VS ten tijde van de segregatie. Alan Parker regisseert klasbakken als Gene Hackman, Willem Dafoe, Frances McDormand en Brad Dourif met veel verve.

Lethal Weapon 4**** (20u40 – 13/8 – VT4): Haalt nergens het niveau van de eerste 2 buddy-cop klassiekers maar het blijft een plezier om het duo Mel Gibson/Danny Glover bezig te zien in deze fijne combinatie van actie en humor. Verder met Joe Pesci, Rene Russo, Chris Rock en Jet Li (in zijn eerste Hollywood-rol).

In The Name of The Father**** (20u00 – 13/8 – NED3): Meeslepend drama over de hoogdagen van het IRA-terrorisme en de medogenloze repercussie van het VK in de jaren ’70, met Oscarwaardig acteerwerk van Daniel Day-Lewis, Emma Thompson en Pete Postlewaite.

A Fish Called Wanda***** (23u45 – 15/8 – BBC1): Eén van de beste komedies ooit gemaakt, fijnzinnige dialogen worden afgewisseld met donkere humor en verrassende plotwendingen. Een hilarisch meesterwerk van en met John Cleese, Jamie Lee Curtis, Kevin Cline en Michael Palin.

Inside Deep Throat**** (23u05 – 15/8 – CANVAS (HD): Straffe documentaire uit de HBO-stal over de meest beruchte en meest succesvolle pornofilm aller tijden. 100 keer beter dan de schandaalfilm van destijds zelf.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.