A Prayer Before Dawn recensie

A Prayer Before Dawn recensieA Prayer Before Dawn ***

Regie: Jean-Stéphane Sauvaire (Johnny Mad Dog)

Met Joe Cole, Vithaya Pansringarm, Panya Yimmumphai, Billy Moore, Nicolas Shake, Sura Sirmalai, Somluck Kamsing, Chaloemporn Sawatsuk, Komsan Polsan,…

Speeltijd: 116′

Ga kijken als je hield van Cinderella Man, The Fighter & een betere versie van Kickboxer: Vengeance.

Het verhaal: Het waargebeurd verhaal van een Engelse bokser die in één van de zwaarste gevangenissen van Thailand terecht komt en vecht in Muay Thai-tornooien om zijn vrijheid te kunnen verdienen.

Joe Cole in A Prayer Before Dawn
Ons verdict: Sinds zijn prestatie in Peaky Blinders verdient de Britse acteur Joe Cole zijn eigen film die hij als hoofdrolspeler moet dragen en die krijgt hij met A Prayer Before Dawn. Als meedogeloos egoïstische bokser leeft hij zich volledig uit in zijn rol als de opgesloten Billy Moore en toont meteen hoe ruw hij kan gaan als acteur in een film. Nu al fenomenaal. De Franse regisseur Jean-Stéphane Sauvaire laat af en toe een steek door bepaalde scènes te langdradig te maken (vooral in het begin), maar de cameraperspectieven in combinatie met de cinematografie zijn van topniveau en sleuren je volledig in de ervaring als Thai-bokser. Het scenario kan in principe op een A4’tje worden geschreven (hoewel de man in kwestie een volledig boek schreef over zijn ervaring), maar hij eindigt mooi en symbolisch waarmee de film ook meteen de puntjes op de i zet.

Kortom, A Prayer Before Dawn mist wat verfijnde editing, maar het is een opmerkelijke verfilming met een sterke Joe Cole in de hoofdrol.

Samenvatting van recensie
Datum
Naam van film of serie
A Prayer Before Dawn recensie
MoviePulp Rating
31star1star1stargraygray

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.