Sicario Blu-Ray recensie

Sicario posterSicario *****

Regie: Denis Villeneuve (Prisoners, Blade Runner 2049, Arrival)

Met Emily Blunt, Benicio Del Toro, Josh Brolin, Victor Garber, Daniel Kaluuya, Jon Bernthal, Jeffrey Donovan,…

Speeltijd: 121′

Ga kijken als je hield van Traffic, Miami Vice & Heat.

Het verhaal: Na een gruwelijke kartelmoord wil FBI-agente Kate Macer een verschil maken in haar gevecht tegen drugs en gaat op pad met een task force onder leiding van Matt Graver die niet altijd het boekje volgt…

Benicio Del Toro in Sicario

Ons verdict: Regisseur Denis Villeneuve is een fenomeen! De Canadees heeft een aardige naam voor zichzelf gemaakt met filmklassiekers zoals Prisoners, Enemy, Blade Runner 2049 & Arrival. Sicario is één van zijn vroegere films die hem al snel de status van de nieuwe Michael Mann bezorgde. Maar hij is inmiddels (door zijn veelzijdigheid in genres) meer dan dat en zowat de enige samen met J.J. Abrams die aan het niveau van Christopher Nolan kan typen.

Wat maakt Sicario zo geweldig? Vooral de spanningsopbouw. De spanning is zo hard te snijden in Sicario dat iedereen zich (bijna zoals in een goede horrorfilm) meteen verrassend en deels ook ongemakkelijk gaat voelen bij de actievolle beelden van Sicario. Maar zijn trage scèneopbouw samen met de minimalistisch sfeervolle muziek door de overleden Johann Johannsson geven Sicario ook een indie-gevoel alsof het deel van een onafhankelijke productie is. Buiten de film editing door Joe Walker is ook de cinematografie door Roger Deakins van topniveau met legendarische tunnelvisies, hoogteshots & adembenemende sfeerbeelden zoals enkel de Oscar-winnaar van 2017 dat kan. Tot slot is het onconventioneel scenario door Taylor Sheridan tot in de puntjes uitgewerkt en castleden zoals Benicio Del Toro & Josh Brolin leven zich volledig uit in hun geweldige rollen. Enkel Emily Blunt komt op eerste zicht wat zwakjes over, maar als je weet dat dat haar kwetsbare rol is, ga je meteen anders denken over Sicario.

Kortom, Sicario is een filmklassieker en moet je op Blu-Ray of DVD hebben.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter