Must-see televisioneel kijkvoer (week 34 – 2009)

trafficreservoirdogs1sunshine

Omdat wij de voorbije dagen het vooral lagen uit te zweten in ons ziekbed, hadden we bijzonder veel tijd om de programma blaadjes uit te pluizen voor de volgende kleine, maar kwaliteitsvolle, selectie toppers:

Must-see:

Traffic***** (23u30 – 14/8 – VTM (HD)): Onvervalst meesterwerk van de eclectische cineast, Steven Soderbergh (Out of Sight, Ocean’s Eleven), waarin de ‘war on drugs‘ van werkelijk alle kanten wordt belicht. Michael Douglas, Benicio Del Toro, Don Cheadle, Catherine Zeta-Jones en een vrachtlading andere klasbakken schitteren in dit intelligent en suspensevol drama. Zonder twijfel één van dé films van de ’00s.

Ook zéér de moeite:

Reservoir Dogs***** (22u45 – 14/8 – 2BE): Met de release van Inglourious Basterds op minder dan week van ons verwijderd, mag het niet verwonderen dat de zenders een flinke dosis Tarantino-cinema programmeren de komende weken. De eerste in de rij (Pulp Fiction volgt volgende vrijdag), is niet toevallig ook QT‘s eerste film. Een ware cultklassieker, waarvan je wellicht quasi alle dialogen mee kan debiteren, maar die ook anno 2009 nog de reet schopt van 95% van andere gangsterfilms.

Sunshine**** (20u40 – 15/8 – 2BE): Het einde gaat enigszins uit de bocht, maar verder kan deze SciFi-thriller van de veelzijdige Danny Boyle (Trainspotting, Slumdog Millionaire) zich zonder twijfel meten met het allerbeste uit het genre. Met dank aan een uitstekend script, excellente CGI en vooral karaktervol acteerwerk van onder meer Cillian Murphy, Michelle Yeoh, Rose Bryne, Chris Evans en Mark Strong.


Matchstick Men**** (20u40 – 17/8 – VT4): Een tussendoortje van grootmeester Ridley Scott tussen de spectaculaire oorlogsfilm, Black Hawk Down, en het peperdure historische epos, Kingdom of Heaven, levert een -klein maar fijn- con men-filmpje op waarvan de klasse zowel voor als achter de camera afdruipt. Met Nicolas Cage in (op Lord of War na) zijn voorlopig laatste echt straffe rol.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.