Must-see televisioneel kijkvoer (week 35 – 2009)

pulp-fiction-umadeathsentence-dvdartentourage

Geweld, seks, drugs, humor, suspense, drama, satire: het zit allemaal in het onderstaande sterk aanbevolen kijkvoer:

Must-see:

Pulp Fiction***** (22u20 – 21/8 – 2BE): Ons verdict over Tarantino‘s nieuwste WOII anti-epos, Inglourious Basterds, volgt één dezer. Op het kleine scherm kan je deze week terecht voor QT’s onvoltroffen meesterwerk, Pulp Fiction, dat hem medio jaren ’90 definitief op de kaart zette als één van de allergrootste cineasten van de voorbije decennia. De invloed van deze gangsterparabel met de coolste cast ooit (Travolta, Jackson, Willis, Thurman, Keitel, Rhames, Walken) op alle zowat facetten van de filmindustrie kan niet overschat worden. Hell, waar denk je dat wij van MoviePulp de mosterd haalden toen we alweer bijna 3 jaar terug op zoek gingen naar een naam voor deze filmblog? Juist! En ja, ook wij kunnen alle dialogen mee debiteren. Ja, ook wij blijven hiervan genieten. Kijken!

Ook zeer de moeite:

War of the Worlds**** (22u00 – 21/8 – BBC1): Vakkundig gemaakte verfilming van het klassieke SciFi-verhaal van de hand van grootmeester van het genre, Steven Spielberg, met een Tom Cruise in zéér goeie doen. De finale gaat uit de bocht, maar tegen dan heb je er meer dan anderhalf uur blockbuster vertier opzitten.

Death Sentence*** (20u40 – 22/8 – 2BE): Stevig wraakfilmpje met een ijzingwekkend sterke Kevin Bacon als de ‘Charles Bronson‘ van dienst en enkele bloederige opstoten van geweld door James ‘Saw’ Wan. In Vlaamsche TV-prémière.

Crimson Tide**** (22u35 – 22/8 – VT4): Prima duikbootthriller van Tony Scott waarin Denzel Washington en Gene Hackman head-to-head gaan. Met geslaagde bijrollen van ondermeer James Gandolfini en Viggo Mortenson.

Wag The Dog**** (23u20 – 23/8 – NED2): Uitgekiende satire op het zippergate-schandaal van Bill Clinton en de Amerikaanse politiek en media in het algemeen. Met fijn acteerwerk van grote namen als Dustin Hoffman en Robert De Niro.

Entourage***** (00u05 – 24/8 – 2BE): Over de grote plas zit deze heerlijke HBO-comedy al aan seizoen 6, op 2BE gaat komende zondag het fantastische derde seizoen van start, waarin Vince, Ari en de rest van de posse grootse plannen maken nu James Cameron’s Aquaman potten breekt aan de box-office. Met gastrollen van Malin Akerman, Seth Green, Beverly D’Angelo en de bloedgeile Carla Gugino. Volbloed aanrader!

Nachtrit*** (20u30 – 24/8 – NED3): Degelijke Nederlandse film over de Taxi-oorlog die enkele jaren terug woedde in Amsterdam. Frank Lammers acteert de pannen van het dak.

When the Levees Broke**** (23u35 – 26/8 – NED2): Met authentieke emoties doorwrochten documentaire van Spike Lee over de gevolgen van de orkaan Katrina. Deel 2 volgt op 2 september.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.