Must-see televisioneel kijkvoer (week 36 – 2009)

24-redemptionamerican-psycho1los-zand

Het nieuwe TV-seizoen trekt stilaan op gang, wat betekent dat het filmaanbod afneemt, maar als er zoveel fijne topseries voor in de plaats komen, hoor je ons niet klagen.

Must-see:

24: Redemption**** (22u00 – 3/9 – 2BE): Indrukwekkende TV film waarin een moegetergde Jack Bauer in Afrika vertoeft, die als perfect bruggetje dient tussen seizoen 6 en 7 van de nooit minder dan uitstekende real-time actieserie. Naast goeie ouwe Kiefer Sutherland schitteren ook karakterkoppen als Robert Carlyle, Powers Boothe en Jon Voight. De Vlaamse prémière van 24 seizoen 7 volgt op 10 september.

Ook zéér de moeite:

The Hard Way*** (23u25 – 28/8 – VT4): Meer dan amusante satire op het buddy-cop-genre met Michael J. Fox en James Woods die zichzelf en hun imago op de korrel nemen. Stevige actie en de nodige humor. Meer moet dat soms niet zijn op een vrijdagavond.

Mr. & Mrs. Smith*** (20u35 – 29/8 – VT4): De pitch mag dan een schaamteloze rip-off zijn van True Lies, regisseur Doug Liman (The Bourne Identity) weet hoe hij een opwindende actiescène in beeld moet brengen, en de chemistry tussen ‘Brangelina‘ spat letterlijk van het scherm. In de nevencast herkennen we Vince Vaugn, Adam Brody, Kerry Washington, Keith David en Michelle Monaghan.

A Night at The Office***** (22u00 – 30/8 – BBC2): De Beeb brengt hulde aan de stilaan klassieke sitcom die van maker en ster, Ricky Gervais, een wereldster maakte, door een marathonuitzending van het integrale eerste seizoen, aangevuld met commentaar en interviews met de volledige cast en crew. Kijken, ook al heb je de DVDs en ken je alle dialogen uit het hoofd.

American Psycho**** (3u25 – 31/8 – VijfTV): Geweldige, met gitzwarte humor doorspekte, verfilming van Bret Easton Willis‘ cultroman over Wall Street-yuppie, Patrick Bateman, die letterlijk over lijken gaat voor zijn American Dream. Dé doorbraakrol van Christian Bale (The Dark Knight, Terminator Salvation, Public Enemies).

Spooks**** (18u55 – elke weekdag vanaf 31/8 – Acht): Intelligente BBC spionage serie die véél te weinig mensen kennen, en die de vergelijking met het duurdere Amerikaanse werk meer dan doorstaat. Nu in dagelijkse porties op Acht.

Super8 (20u30 – elke weekdag vanaf 31/8 – Acht): 20-delige mini-sitcom met compacte 5-minutenlange aflevering over het reilen en zeilen in een videotheek from hell. Benieuwd wat dat gaat geven? De trailer is alvast hilarisch.

The Sarah Silverman Program (20u35 – 2/9 – Acht): In absolute Vlaamse prémière, de sitcom van en met Sarah Silverman, zonder twijfel één van de grappigste vrouwen op deze planeet. Check haar stand-up op YouTube.

Gavin & Stacy****: Op Extras na wellicht de beste BBC sitcom van de laatste vijf jaar. Verplichte kost voor de liefhebbers van Britse humor op haar best.

Los Zand (21u15 – 3/9 – Eén): Nieuwe, zgn. prestigieuze, dramareeks waar ze aan de Reyerslaan bijzonder véél van verwachten. De woestijn-cinematografie en de cast (Koen De Bouw, Matthias Schoenaerts, Lotte Pinoy, Tine Embrechts) ogen alvast indrukwekkend.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.