Must-see televisioneel kijkvoer (week 37 – 2009)

black-book24badboys

Zelf bevinden wij ons binnen zéér afzienbare tijd onder een -hopelijk zonovergoten- Griekse hemel, maar laat dat jou er vooral niet van weerhouden om de volgende fijne films te zien/programmeren.

Must-see:

Zwartboek***** (20u40 – 9/9 – Canvas (HD)): Laat een cineast met visie los op een interessant onderwerp als WOII en je krijgt vaak een superieur resultaat. Dat bewijst Tarantino met Inglourious Basterds dezer dagen. Maar enkele jaren terug kwam de Nederlandse grootmeester, Paul Verhoeven (Total Recall, Basic Instinct), ook al naar buiten met deze Zwartboek, een fantastische oorlogsthriller met het nodige Verhoeven-seks&geweld, maar bovenal nijpende suspense en een sublieme acteerprestatie van Carice Van Houten die met deze rol ook doorbrak in Hollywood. Zwartboek werd in 2006 een kaskraker van formaat bij onze noorderburen.

Ook zéér de moeite:

Kickboxer*** (23u20 – 4/9 – 2BE): Deze stevige knokfilm katapulteerde ‘onze’ Jean-Claude Van Damme eind jaren ’80 – begin jaren ’90 kortstondig naar Hollywood’s A-list.

Bad Boys**** (20u45 – 5/9 – 2BE): Entertainende debuutfilm van Michael Bay met het olijke buddy-cop duo, Will Smith en Martin Lawrence, als one-liners spuiende superflikken van dienst. Kreeg een duur, inferieur en bombastisch vervolg in 2003 (en nu spreek men zelfs al van derde Bad Boys). Maar het origineel is en blijft een welhaast perfecte luchtige mix van humor en actie.

Malcolm X**** (23u20 – 5/9 – NED3): Ellelange, en daardoor ook vermoeiende, maar waardevolle biopic over de legendarische zwarte leider, met glans neergezet door Denzel Washington en geïnspireerd in beeld gebracht door Spike Lee.

Braveheart**** (20u40 – 9/9 – 2BE): Groots historisch epos van en met Mel Gibson waarin de historische foutjes meer dan goedgemaakt worden door de machtige en bloederige veldslagen.

24 Season 7 (21u45 – 10/9 – 2BE): Wij bekeken afgelopen weekend een gratis preview van aflevering één via de Digicorder, en het lijkt er meer dan op dat de real-time actieserie, na een teleurstellende ‘day 6‘, opnieuw zijn oude vorm terugvindt in dit zevende, en naar verluidt voorlaatste, seizoen, waarin de actie verschuift van LA naar Washington DC, en Jack Bauer weerwerk krijgt in de vorm -ex-collega- Tony Almeida.


Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.