Westworld seizoen 3 Blu-Ray recensie

Westworld HBO S3 Steelbook coverWestworld S3 **** 1/2

Bedenkers: Jonathan Nolan (Interstellar, The Dark Knight) & Lisa Joy (Westworld)

Met Evan Rachel Wood, Jeffrey Wright, Thandie Newton, Vincent Cassell, EdEd Harris, Tessa Thompson, Rodrigo Santoro, Luke Hemsworth, Ben Barnes, Hiroyuki Sanada,…

Speeltijd: 8 afleveringen / 1u per aflevering

Ga kijken als je hield van Altered Carbon S2, Westworld S2 & Blade Runner 2049. *** OPGELET SPOILERS ***

Het verhaal: In seizoen 3 komen de nieuwe goden eraan… en ze zijn razend. De levensechte androïden (hosts) mochten het themapark Westworld nooit verlaten. Nu het spel zijn einde nadert, maken de ontketende robots hun opwachting in onze wereld.

Ons verdict: Als je als duo een miljoenen deal kan verzilveren met één van de grootste streamingplatformen van de wereld (cfr. Amazon & HBO) en bovendien een topreeks met monsterbedragen à la Game of Thrones mag blijven uitwerken, dan weet je dat je onder de crème de la crème van (televisie)producenten in de wereld hoort. Jonathan Nolan & Lisa Joy lopen op wolkjes en dat tonen ze maar al te graag met hun inmiddels 3de seizoen van de science fiction western. In het 2de seizoen van Westworld zie je wel dat de vrouwelijke helft van Nolan-duo meer de tegels in handen krijgt en dat was meteen te merken aan de toon van de voorbije seizoen die meer commercieel kleurde.

Thandie Newton in Westworld seizoen 3 recensie op Telenet Play More

De toon van Westworld seizoen 3 baant een weg tussen het mysterieuze 1ste seizoen & het actievolle 2de seizoen met hoofdcast Evan Rachel Wood, Jeffrey Wright & Thandie Newton die stevig in de cockpit zitten en nieuwkomer Aaron Paul die goed meevolgt op de set. So far so good! Het 3de seizoen heeft wel de immense taak om een futuristische maar tegelijkertijd realistische wereld te bouwen in de nabije toekomst en laat dit nu net datgene zijn waar we meer van hadden verwacht. Sure, de visual effects in de achtergrond zijn om van te smullen met fijne toetsen in de production design zoals robots geïnspireerd op de designs van Boston Dynamics en voertuigen die lijken op de recente Cybertruck & Model B van Tesla, maar de disruptie in een maatschappij waarin artificiële intelligentie & robotica de hoge hand neemt en het ontbreken van waardige concurrenten aan Delos & Incite gelijkaardig aan Google/Apple/Facebook/Amazon/Microsoft of Netflix/Disney/Universal/Sony/Warner/Paramount getuigt van het feit dat het schrijven soms iets te snel moet gaan. Hopelijk brengt seizoen 4 soelaas op dat vlak. Een referentie naar The Matrix met simulatie als hoofdthema of de inzichten van Franse postmodernist Jean Baudrillard rond simulacrum miste we ook wel, maar dat heeft misschien te maken met de voortreffelijke verwijzing van één van de beste series aller tijde als easter egg in aflevering 2. De serie lijdt ook wel aan het ontbreken van noemenswaardige screentime van sommige zwaargewichten uit de reeks, cfr. Anthony Hopkins, maar goed. Een cast komt en gaat, spijtig genoeg, en de kerncast levert (zoals verteld in het begin van deze recensie) voornaam werk. Nieuwkomer Vincent Cassell vult al een geluk een deel van de leegte op. Tot slot beginnen bepaalde thema’s zoals macht, Cartesiaanse twijfel & vrijheid zichzelf te herhalen, terwijl ze in het algemeen wat de rode draad van controle kwijtspelen. Iets wat de serie toch in het algemeen als eindtoon had in zijn voorbije seizoenen. Je merkt dat Lisa Joy meer interesse heeft in wat er met de personages gebeurt dan de maatschappelijke back story.

Kortom, werk aan de winkel voor de Nolans, maar Westworld S3 door HBO blijft de beste science fiction serie van het moment, dus leg het met de coronakerst toch maar onder de boom.

Westworld Season 3 Teaser Trailer (HD)

Westworld: Official Season 2 Recap | HBO

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.