Daredevil S3 recensie op Netflix België

Daredevil S3 recensie op Netflix BelgiëDaredevil S3 ****

Bedenker: Drew Goddard (Bad Times at the El Royale)

Met Charlie Cox, Vincent d’Orofio, Deborah Ann Woll, Elden Henson, Wilson Bethel, Amy Rutberg, Jay Ali, Peter McRobbie, Joanne Whalley, Stephen Rider,…

Speeltijd: 13 afleveringen / 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Jessica Jones S2, Iron Fist S2 & de andere Daredevil-seizoenen.

Het verhaal: We komen te weten waar Matt Murdock terecht is gekomen na de gebeurtenissen vanuit The Defenders. Zijn mentale & fysieke gezondheid geraakt erdoor aangetast en al snel proberen zijn vijanden een manier te vinden om zijn kwetsbaarheid tegen hem te gebruiken.

Ons verdict: Van alle Marvel-figuren uit het Defenders-universum is het aan de populairste van de hoop om het jaar af te sluiten op Netflix. Daredevil is aan zijn 3de seizoen toe en hoewel Luke Cage S2 een leuke evolutie was, bracht 2018 weinig nieuws onder de zon binnen de Marvel-series. Jessica Jones S2 & Iron Fist S2 lieten zich vangen aan het kopiëren van de stijl van Daredevil (cinematografie, tempo, enscenering & actie inbegrepen) en daarbij hun eigen identiteit te laten varen. Dat heeft uiteraard als gevaar dat Daredevil op termijn ook maar een kopie wordt van deze Defenders en het allemaal maar één pot nat wordt voor het doorsnee televisiepubliek. Bovendien moest het zijn plaatsje afstaan aan het formidabele The Punisher in beste Marvelserie aller tijde. Hoe zal Daredevil S3 in staat zijn om zich te vernieuwen en opnieuw te heruitvinden?

Charlie Cox in Daredevil S3

Met Daredevil S3 gaat Netflix & zijn makers terug naar de bron en haalt een kwetsbare Matt Murdock te voorschijn die worstelt met zijn identiteit. Niet alleen dat, Vincent d’Orofio wordt eveneens beloond voor zijn voortreffelijke acteerprestatie in het 1ste seizoen en komt in dit 3de seizoen terug als de iconische superschurk Kingpin. En mocht dat niet genoeg zijn, krijgen we vanaf aflevering 2 de grootste vijand van Daredevil te zien in seizoen 3: Benjamin Poindexter a.k.a. Bullseye. De karaktertekening van beide aartsvijanden is meteen de sterkste verwezelijking van Daredevil S3 en de producenten van Netflix nemen daarbij indirect de verfilming van 2003 serieus op de korrel. Formidable werk, jongens. De actie in Daredevil S3 wordt in het begin gestript tot een minimum, maar bouwt mooi op naargelang de afleveringen volgen, maar verwacht geen herhaling van de knokpartijen in The Defenders die een climax vormde op het vlak van actie. Dit 3de seizoen van Daredevil komt tot slot met zijn sterke plotwendingen het dichtste bij het niveau van The Punisher zonder al teveel overtollig bloed & actie.

Kortom, het 3de seizoen van Daredevil vindt zich opnieuw uit en laat zijn copycats achter zich. Een geweldige vertolking van Kingpin & Bullseye, wat wil je meer als stripboekfan?

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter