Noelle recensie op Disney Plus België

Noelle recensie op Disney Plus BelgiëNoelle ***

Bedenker: Marc Lawrence (Two Weeks Notice, Music & Lyrics)

Met Anna Kendrick, Bill Hader, Shirley MacLaine, Billy Eichner,…

Speeltijd: 100′

Ga kijken als je hield van andere kerstfilms zoals Christmas Chronicles & Elf.

Het verhaal: Al generaties lang brengt de familie Kringle de kerstmannen voort. Als de vader van Nick en Noëlle sterft, is het de beurt aan Nick. Maar hij heeft geen talent voor het vak van kerstman. Hij wordt ongelukkig in de aanloop naar kerst en Noëlle raadt hem aan er even tussenuit te gaan. Maar Nick komt niet meer terug. Nu moet Noëlle haar broer op tijd terug te brengen om zo kerstmis te redden.

Anna Kendrick in Noelle recensie op Disney Plus België

Ons verdict: Als je aan holly, jolly & falalalalaaa denkt, dan moet een streamingdienst zoals Disney Plus ergens een belletje laten rinkelen. De doelgroep van Disney is toch al jaren families & gezinnen met (jonge) kinderen hoewel het met Marvel, Star Wars en het opkopen van 20th Century Studios duidelijk een breder publiek wil aanspreken. In de categorie van kerstfilms mag het dan misschien kerstklassieker Home Alone in de aanbieding hebben, zijn nieuwere films zoals Godmothered zijn ze toch niet op het niveau die we verwachten van het Huis van de Muis. Wat heeft Noelle te bieden?

Bill Hader in Noelle recensie op Disney Plus België

Noelle heeft een leuk verhaal dat past in de hedendaagse tijden van toenemende inclusie van millenials & Generation Z. Een kerstfilm die de clichés van kersttradities probeert tegen te spreken, juichen we alleen maar toe. Vijgen na Pasen,  hoor ik je zeggen? Wel, de film lanceerde op Disney Plus in 2019 en was toen brandend actueel in de hele #MeToo-heisa, dus ondanks corona en het feit sat het einde voor de handliggend is, kunnen we deze nieuwe kerstfilm best wel waarderen. Bovendien maken Anna Kendrick & Bill Hader geslaagde grapjes in Noelle. Puik werk van regisseur Marc Lawrence, enkel spijtig van de goedkope special effects en de onhandige animatie van het figuurtje Snowy die zo slecht is dat het storend wordt. Anders had Disney ons nog eens verbaasd voor een keer die een kerstaanrader neer te leggen.

Kortom, Noelle is wel de reden waarom je Disney Plus in huis wil halen als kerstfilmfan, maar toch haalt het nog steeds niet het niveau van Netflix met Christmas Chronicles & De Familie Claus. Het lijkt wel een omgekeerde wereld.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter