The Silencing Blu-Ray recensie

xxxxxThe Silencing ***

Regie: Robin Pront (d’Ardennen, De Bende van Jan de Lichte)

Met Nikolaj Coster-Waldau, Annabelle Wallis, Zahn McClarnon, Hero Fiennes Tiffin,…

Speeltijd: 93′

Ga kijken als je hield van The Outsider & Unbelievable.


Het verhaal: Een hervormde jager die geïsoleerd leeft in een natuurreservaat raakt verwikkeld in een dodelijk kat-en-muisspel wanneer hij en de plaatselijke sheriff op zoek gaan naar een moordenaar die zijn dochter misschien jaren geleden heeft ontvoerd.

Nikolaj Coster-Waldau in The Silencing trailer door Vlaams regisseur Robin Pront

Ons verdict: Voor dat het jaar eindigde, hadden we toch gehoopt dat Streamz, onze Vlaamse Netflix, het internationale regiedebuut van Robin Pront, de Vlaamse regisseur achter d’Ardennen, De Bende van Jan de Lichte & binnenkort Zillion, op zijn streamingdienst ging gooien. Shade dass… Dus consumeerden we The Silencing zoals in het verleden, the old fashioned way, op Blu-Ray. Nu, er is een reden waarom we afwachtte om deze film pas zo laat op het jaar te spreken, gezien Pront’s The Silencering internationaal geen potten brak in termen van awards of box office, dus veel verwachtten we er niet van. Alsook verwachten we niet veel van de acteerprestatie van Nikolaj Coster-Waldau die ons met Domino stevig ontgoochelde na zijn Game of Thrones-carrière.

Als we The Silencing kunnen vergelijken met iets, dan is het 100% te vergelijken met de serie The Outsider van HBO. Meteen topwerk voor onze Vlaming zou je dan zeggen, maar toch niet helemaal. De sfeer, alsook het tempo zijn gelijkaardig en dat maakt het al meteen niet ons ding, gezien we geen grote fan waren van The Outsider vanwege zijn langdradig & bovennatuurlijk karakter. Ook The Silencing ontsnapt niet aan het langdradige, mede omdat je te snel in het verhaal wordt gegooid en dat je als kijker te weinig context meekrijgt met de protagonist waardoor je al snel naar een face-off gaat kijken in plaats van sympathie te krijgen met de man. Ook is het weer zeer cliché dat de Vlaming teruggrijpt naar het genre dat in Vlaanderen zo uitgemolken is, nl. de detective genre. Pff. Tot slot toch wel even melden dat Robin Pront een geweldige cameraman is en dat zie je aan de kwaliteit van de beelden in zowel de openingsscène als de slotscène. Er zat gewoon meer in dit debuut.

Kortom, The Silencing is een mooi Hollywooddebuut van Robin Pront en ideaal kijkvoer voor de liefhebber van de man’s werk, maar de thriller is niet op punt en allesbehalve meeslepend. Hier zat meer in!

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter