Lost – seizoen 1 tot 6 recensie op Disney Plus België

Lost S1-S6 *****

Creators: Damon Lindelof , J.J. Abrams & Jeffrey Lieber

Met Matthew Fox, Terry O’Quinn, Evangeline Lilly, Josh Holloway, Naveen Andrews, Jorge Garcia, Michael Emerson, Nestor Carbonell, Mark Pellegrino, Titus Welliver,…

Speeltijd: 16 afleveringen / 40 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van AliasTwin Peaks.

Het verhaal: Vlucht Oceanic 815 van Sydney naar Los Angeles crasht op een onbewoond eiland en we zien hoe een groep van mensen probeert te overleden op het mysterieus eiland waar niemand hun lijkt te kunnen vinden.

Ons verdict: Als je denkt dat enkel streamingdiensten met goede series kwamen rond de lancering van Netflix, dan ben je goed mis. Rond de eeuwwisseling sloeg immers ABC Studios af en toe de bal goed en het heeft tot op heden nog altijd één van de beste televisieseries aller tijde gebracht. Eén van deze topseries is Lost, door o.m. grootmeesters J.J. Abrams, producent die we kennen van Star Trek, Star Wars & Westworld en Damon Lindelof, de scenarist achter Watchmen & The Leftovers.

Lost kenmerkt zich als een legendarische televisieserie vanwege zijn karaktertekening. Nooit kwamen alle levens van personages zoals Jack, Kate, Sawyer, Hurley, Sayid, Clair, Desmond, Charlie, Locke en meer zo uitvoerig aanbod als in Lost en dat sleurt je samen met het mysterieuze tempo & elementen zoals Dharma Initiative, nummers 4, 8, 15, 16, 23 & 42, het verhaal van Jacob & het Eiland volledig in zijn verhaal. En te denken dat het avontuur van deze reeks begon vanwege het concept achter Expeditie Robinson en de makers na het immense succes van seizoen 1. Dat maakt ook dat seizoen 2 zeer traag op gang komt en eindelijk de hele televisieserie opnieuw opstart. Ook komt Lost tot zijn hoogtepunt met seizoen 5. Toegegeven, Lost is een productie van zijn tijd waarin de makers na 6 seizoenen met gelimiteerde tv-budgetten de reeks tot zijn einde moesten brengen, maar dan nog toont de manier waarop de makers omgaan met de middelen hoe creatief ze kunnen zijn. Dat gezegd zijnde, moest Lost niet klagen, want het kreeg voor zijn tijd zowat 10 tot 15 miljoen dollar per aflevering.

MoviePulpers, Lost is zonder meer één van beste televisieseries aller tijde en verdient jouw binge-aandachtig vanaf 23 februari 2021 op Star van Disney Plus België. Streamen die handel!

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter