Logan recensie op Star van Disney Plus België

Logan posterLogan ****

Regie: James Mangold (3:10 to Yuma, Le Mans ’66)

Met Hugh Jackman, Patrick Stewart, Dafne Keen, Boyd Holbrook, Elizabeth Rodriguez, Stephen Merchant, Richard E. Grant, Krzysztof Soszynski,…

Speeltijd: 135′

Ga kijken als je hield van Deadpool & The Road.

Het verhaal: In 2029 zorgen een verwilderde Wolverine en een half demente professor aan de Mexicaanse grens voor een jong meisje die haar mannetje wel kan staan.

Dafne Keen & Hugh Jackman in Logan recensie op Disney Plus België

Ons verdict: Deadpool heeft het landschap der stripverfilmingen danig in de war gegooid na de verrassende release in 2016. Prompt kwam 20th Century Fox met een nieuw antwoord tegen het popcorn-entertainment van Marvel & DC Comics die de titel Logan draagt. Het wordt de allerlaatste verfilming van Hugh Jackman als The Wolverine, one last time zoals hij zelf tweette op sociale media. En er werd niet gekozen voor een magere Aziatische of Origins variant, maar eerder een uitdagende Rated R-versie waar kindjes niet zijn toegelaten. We verwachtten veel bloed, gore & andere vunzigheid en dat kregen we ook.

Logan recensie op Star van Disney Plus België

Het bloed vloeit veelvuldig tussen de klauwen van zowel Hugh Jackman als de jonge nieuwe actrice Dafne Keen met aardige actiescènes in een leuk cinematografisch (apocalyptisch) jasje. Maar daar bereikt de film zijn hoogtepunt. Logan is net iets te lang (zeker rond het midden) om echt vlot te worden verteerd als filmliefhebber en de acteerprestatie van Hugh Jackman als Wolverine overtreft de film weer ten volle. Logan mag dan misschien de beste stand-alone Wolverine-film in het X-Men-universum zijn, de films zijn maar een schim van het geweldige X-Men-personage door zijn inmiddels afgezaagde lone wolf-thema. Toch zet Jackman de puntjes op de i door met zijn zeldzame goede daden een traantje weg te pinken bij het publiek waaraan hij inmiddels vaarwel zegt. Tot slot spijtig te zien dat Logan vooral Deadpool probeert te kopiëren in zijn keuze voor slechterikken en nevenpersonages.

Kortom, het dystopische Logan ontsnapt niet aan zijn Wolverine-verleden en gaat iets teveel Deadpool achterna, hoewel we samen met regisseur James Mangold blij zijn met de KNT-keuring. Nu beschikbaar op Star van Disney Plus België.

Dafne Keen & Hugh Jackman in Logan recensie op Disney Plus België

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter