Black Narcissus recensie op Star van Disney Plus België

Black Narcissus recensie op Disney Plus BelgiëBlack Narcissus ***

Bedenker: Charlotte Bruus Christensen (Between Us)

Met Gemma Arterton, Aisling Franciosi, Alessandro Nivola, Diana Rigg, Jim Broadbent,…

Speeltijd: 3 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van The Third Day.

Het verhaal: Mopu, Himalaya, 1934. Een afgelegen paleis op een klif dat ooit bekend stond als ‘The House of Women’ bevat veel duistere geheimen. Wanneer de jonge nonnen van St. Faith daar een missie proberen te vestigen, wekken de beklijvende mysteries ervan verboden verlangens op die voorbestemd lijken om een vreselijke tragedie te herhalen.

Bbc One GIF by BBC - Find & Share on GIPHY

Ons verdict: Met de recente lancering van Star op Disney Plus is de fusie tussen The Walt Disney Company & 20th Century Fox eindelijk in de plooi gevallen. Het is duidelijk dat het Huis van de Muis zich wil richten op zijn oh zo geliefde franchises (of het uitbouwen ervan) & zoals steeds familievriendelijke content, terwijl het zich met de nieuw aangekochte labels van 20th Century Studios, Searchlight & co gaat richten op volwassen & award winning content om op alle vlakken met zowel Netflix als HBO te concurreren in de huidige streamingoorlog. FX was een moeilijke bevalling in deze reorganisatie, gezien het in de VS onder Hulu wordt geplaatst wat niet beschikbaar was in België tot op heden (buiten Handmaid’s Tale op Proximus Pickx) en FX-shows waren sowieso ook moeilijk te streamen op lokale & internationale streamingdiensten. Maar goed, FX-series zoals Taboo, Legion, Snowfall, American Crime Story, The Shield & Sons of Anarchy boeren goed onder filmcritici, dus ziet Disney het als de ideale label om samen met Hulu ten aanval te trekken tegen de kwalitatieve TV-producties van HBO. In Belcië valt dit allemaal onder Star.

De cast van Black Narcissus in Black Narcissus recensie op Star van Disney Plus België

Opnieuw krijgt een cinematograaf de mogelijkheid om zich te ontplooien tot regisseur in het wereldje, want Deense regisseuse Charlotte Bruus Christensen werkte aan producties zoals A Quiet Place, Fences & Girl on the Train en gaat nu voor FX aan het werk met Black Narcissus. Van meet af aan is haar kunde te zien aan de fraaie beelden van Black Narcissus (hoewel ze niet helemaal op hetzelfde niveau zijn als The Third Day). Maar toch zet ze niet haar beste beentje voor, want Black Narcissus heeft een wat vreemd format van 3 keer 1 uur, waardoor je als kijker niet aanvoelt of het een film of een serie wil zijn. Het gevolg is dan ook dat het al zeer snel langdradig gaat worden, vooral als de editing dan niet zo goed zit. Britse Gemma Arterton trekt de productie, maar draagt ze net zoals in Their Finest niet voldoende op haar schouders. Als de supporting cast dan niet wil meewerken, krijg je een aarzelend resultaat. En dat is ook wat het is: Black Narcissus is geen slechte serie, maar het is niet zeker van zijn ding in de editing, castbijdrages & bijgevolg ook zijn mysterie in het verhaal waar het op moet teren, waardoor we als streamer al snel wilde afhaken. Dat de reviews dan niet bijster zijn internationaal of zullen zijn lokaal, is logisch gezien het potentieel dat het boek van Rumer Godden heeft en de reputatie dat de film uit 1947 heeft.

Kortom, Star van Disney Plus startte al in mineur met Blue Sky & Love Victor en dat is niet anders met Black Narcissus van het FX-label. Werk aan de winkel, jongens!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter