Sentinelle recensie op Netflix België

Sentinelle recensie op Netflix BelgiëSentinelle *** 1/2

Regie: Julien Leclercq (Lukas, L’Assaut, Braqueurs)

Met Olga Kurylenko, Marilyn Lima, Michel Nabokoff, Martin Swabey, Carole Weyers, Andrey Gorlenko, Antonia Malinova, Gabriel Almaer, Blaise Afonso, Guillaume Duhesme, Michel Biel,…

Speeltijd: 80′

Ga kijken als je hield van Mosul, Rogue City & Close.

Het verhaal: Na een traumatiserende gevechtsmissie gebruikt een hoogopgeleide Franse soldaat haar dodelijke vaardigheden om de man op te sporen die haar zus heeft verkracht.

Olga Kurylenko in Sentinelle Netflix recensie

Ons verdict: Dat Netflix ondanks zijn concurrentie in eigen land wil doorzetten in Europa & bijgevolg Frankrijk is geweten, maar dat ze gekende namen zoals Omar Sy, Gerard Depardieu & Louis Leterrier daarvoor willen inzetten, toont de ambitie in Europa van het bedrijf uit Los Gatos, Californië. Verrassend krijgt gewezen Bond-girl & Oekraïense schoonheid Olga Kurylenko, die onlangs nog samenwerkte met Kevin Janssens in The Room, een Original-film op de populairste streamingdienst van de wereld en deze is sinds vandaag te streamen.

Olga Kurylinko in Julien Leclerc Sentinelle op Netflix

Meteen valt op dat regisseur Julien Leclercq Kurylenko meer mogelijkheden wil geven als actrice, want de vrouw toont indrukwekkend hoeveel talen ze wel kan praten en hoe vlot ze daarmee overweg kan. Samen met de Rated R footage, de gevatte actie & het iets sneller tempo dat we gewoon zijn van Julien Leclercq tegenover een Lukas levert Netflix opnieuw een stevige actiefilm met de gekende wraakverhaallijn van oog om oog & tand om tand. De praktische visual effects zijn bovendien goed uitgewerkt en ook de digital cinematografie doet zoals steeds zijn ding op Netflix. Enige opmerkingen dat we hebben, is dat Sentinelle misschien iets te kort is, er iets te weinig wordt gedaan met Operation Sentinelle van Frankrijk in het algemene plot en dat het einde zonder twijfel een aantal keer teveel is gewijzigd. Het is alleszins beter dan een Rogue City, maar de editing happerde wat aan het einde.

Kortom, in Sentinelle schittert Olga Kurylenko als nooit tevoren in een actiefilm. Aanrader voor diegenen die dit weekend niet willen investeren in een nieuwe streamingdienst zoals Disney Plus met Raya & the Last Dragon of Amazon Prime Video met Coming 2 America.

Sentinelle | Official Trailer | Netflix

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.