Bijna helft van de Belgen haalden een betalende streamingdienst in huis tijdens coronacrisis

Streamingdiensten deden het de voorbije jaren bijzonder goed volgens de cijfers van verschillende streamingspelers zoals VRT, VTM Go & meer. Maar dit wordt nu ook bevestigd door de Digimeter van imec. Ruim 46% van de Belgen haalde in 2020.een betalende streamingdienst in huis zoals Netflix, Streamz, Disney Plus, Prime Video of Apple TV Plus.

Van deze 46% is Netflix heer en meester, gezien het naar schatting een marktaandeel heeft van 45%. Sterke groeiers zijn Streamz (8%) & Disney Plus (8%), terwijl Amazon Prime Video & Apple TV Plus ver achter blijven en enkel gekend zijn de heavy streamers. Dit zijn ook cijfers die MoviePulp kan bevestigen als we de bezoekercijfers van verschillende series & films vergelijken met elkaar. Opvallend is dat Streamz meer in de smaak valt bij oudere generatie, terwijl Disney Plus overwegend meer Millenials & Generation Z aanspreekt.

Opvallend is ook dat streamingdiensten het zogenaamde cordcutting een halt hebben toegeroepen. Ook consumeren we films & series nog steeds het liefste op een televisie tegenover een smartphone. Tot slot houden mensen niet van screencasten, gezien we kiezen om te streamen op TV of smartphone via een app in plaats van beiden te combineren.

De volledige digimeter van imec kan je hier teruglezen.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter