22 vs Earth recensie op Disney Plus België

22 vs Earth recensie op Disney Plus België22 vs. Earth *

Regie: Kevin Nolting (Once Upon a Time in the West Oakland)

Met de stemmen van Tina Fey, Richard Ayoade, Alice Braga,…

Speeltijd: 7 minuten

Ga dit gewoon niet kijken, punt. Maar vergelijk het met Inside Out & Soul, tiens

Het verhaal: 22 weigert naar de aarde te gaan en roept 5 andere nieuwe zielen op in haar poging tot rebellie. 

22 vs Earth recensie op Disney Plus België

Ons verdict: Bij de initiële opstart van Disney Plus hadden wij een heel ander beeld van welke content er zou komen op de internationale streamingdienst. Disney Plus had immers het potentieel om hun franchises een heel stuk verder uit te bereiden en dat moet daarom niet per sé lang zijn of van hoge kwaliteit. De Pixar-kortfilms op iTunes destijds waren daar een goed voorbeeld van. Maar het is duidelijk met het grote aanbod van Star dat Disney Plus een hele andere richting uit gaat om hun business te behouden. 

22 vs. Earth recensie op Disney Plus België

Pixar maakt Disney al jaren trots met zijn vele awards (2021 was een hoogtepunt gezien The Walt Disney Company de meeste Oscars in zijn geheel ophaalde als je de documentairereeksen eruit haalt),  maar het Huis van de Muis heeft het moeilijk om de werelden van Pixar uit te bereiden. Zie bvb. naar een Coco, Ratatouille of ook in dit geval Soul. Stuk voor stuk sterke tot legendarische content, maar de gekke animatiefiguren stelen niet volledig de show. Ze zijn immers niet het focuspunt van de vele Pixar-films. Disney zag wel iets in het tot leven brengen van de zieltjes uit Soul en kwam daarom met een kortfilm die hoogstwaarschijnlijk nog een deel was van deleted footage die ze niet in Soul hadden opgenomen. Het ontsnapt echter aan zijn doel, gezien 22 vs. Earth in geen enkel opzicht begrijpt waar het spiritueel verhaal voor kinderen over gaat. Soul gaat over muziek, onderwijs & jouw weg vinden in deze wereld, niet verklaren waarom de wereld is zoals ze is, want het zal leiden tot plotholes in het originele Soul. Waarom heeft immers 22 nooit haar zin van het leven heeft gevonden, als het zo gemakkelijk is voor de kleine zieltjes? Enfin, de editor van Soul Kevin Nolting volgt platvloers Disney om de wereld  van Soul toegankelijker te maken voor kleine kindjes. Samen met het lanceren van Soul & Luca zonder meerprijs op Disney Plus België verstaan we best wel de frustratie van heel wat werkers bij Pixar. 

Kortom, 22 vs. Earth is een schoolvoorbeeld van hoe je een franchise niet moet uitbereiden als je niets verstaat achter het succes van zijn originele film. 

22 vs. Earth First Look | Pixar

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.