Cash Truck recensie door Guy Ritchie

Cash Truck recensieCash Truck ****

Regie: Guy Ritchie (The Man from U.N.C.L.E., King Arthur: Legend of the Sword, Lock Stock and Two Smoking Barrels)

Met Jason Statham, Holt McCallany, Josh Hartnett, Scott Eastwood, Andy Garcia, Laz Alonso, Eddie Marsan, Lyne Renée, Post Malone, Jeffrey Donovan, Rob Delaney, Niamh Algar, Babs Olusanmokun,…

Speeltijd: 119′

Ga kijken als je hield van Den of Thieves, The Gentlemen, The Mechanic & Heat.

Het verhaal: We volgen H, een koud & mysterieus personage dat werkt bij een cashtruckbedrijf dat verantwoordelijk is voor het wekelijks verplaatsen van honderden miljoenen dollars door Los Angeles.

Cash Truck recensie door Guy Ritchie

Ons verdict: Christopher Nolan was één van de enige grote regisseurs van de jaren 2000 die het waagde om de cinema te redden en zijn film tijdens de coronacrisis wilde lanceren. Inmiddels verlaten velen het schip om cinema te ondersteunen, waaronder zelfs Steven Spielberg die de voorbije dagen nog een deal maakte met Netflix. De films van Denis Villeneuve & Guy Ritchie werden op de planken gelaten, want de filmstudio’s wachtte de crisis uit om hun nieuwe films te brengen. Ritchie’s Wrath of Man (in België onder de originele werktitel Cash Truck) ziet vandaag eindelijk het daglicht in Belgische bioscopen.

Jason Statham in Cash Truck recensie

Cash Truck is één van de laatste films uit de Miramax-stal van de gevallen Harvey Weinstein wiens filmstudio inmiddels is opgekocht door ViacomCBS, maar het doet niet onder aan kwaliteit dankzij het alom aanwezig talent van Britse regisseur Guy Ritchie. Cash Truck is een remake van de Franse film Le Convoyeur en de 4de samenwerking tussen Guy Ritchie & Jason Statham is vanwege de Europese touch van Ritchie alweer een schot in de roos voor Hollywood.  De ruwe actiescènes, pulserende filmmuziek & snelle close-ups zorgen ervoor dat Cash Truck aanvoelt als een ware Franse actiefilm. Statham zet dezelfde acteerprestatie neer uit Hobbs & ShawThe Mechanic Resurrection, maar de interessante bijrollen van castleden zoals Holt McCallany, Josh Hartnett, Scott Eastwood, Andy Garcia, Laz Alonso, Eddie Marsan, Lyne Renée, Post Malone, Jeffrey Donovan, Rob Delaney & Babs Olusanmokun maken Cash Truck verfrissend, terwijl het plot niet anders is dan een Den of Thieves of The Gentlemen. Cash truck moet wel onderdoen tegenover de vorige film van Ritchie door het langdradige middenstuk. We verwijten opnieuw de lange speelduur van bijna 2 uur die keer op keer geforceerd wordt door de ambities van grote regisseurs.

Kortom, Cash Truck of Wrath of Man is wederom een geslaagde actiefilm door Guy Ritchie, maar moet wel de duimen laten voor The Gentlemen.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter