Homecoming S1 recensie op Amazon Prime Video

Homecoming S1 recensie op Amazon Prime VideoHomecoming S1 **** 1/2

Bedenker: Sam Esmail (Mr. Robot)

Met Julia Roberts, Bobby Cannavale, Stephan James, Shea Whigham, Sissy Spacek, Dermot Mulroney, Jeremy Allen White, Alex Karpovsky, Ayden Mayeri, Marianne Jean-Baptiste,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 30 minuten per afevering

Ga kijken als je hield van Maniac & Unsane.

Het verhaal: Heidi is een hulpverleenster voor het Homecoming-programma onder de Geist Emergent Group die soldaten opnieuw probeert te integreren in de maatschappij.

Ons verdict: Sam Esmail is voor velen (en ook voor ons) een visionair als je kijkt naar zijn nu al legendarisch schrijf- & regisseerwerk in Mr. Robot. De Amerikaan mag zich opnieuw bewijzen voor Amazon deze keer met de televisieshow Homecoming gebaseerd op een podcast en hij wist een grote naam te betrekken bij zijn project: Julia Roberts. De actrice die geen introductie meer nodig heeft na films zoals Pretty Woman, Stephmom, Eat Pray Love & Erin Brockovic, zet met Homecoming haar eerste stappen op het kleine scherm en wordt daarbij ondersteund door castleden met een stevig televisieverleden zoals Bobby Cannavale (Vinyl), Shea Whigham (Boardwalk Empire) & Sissey Spacek (Bloodline). Wat kan Homecoming tegenover een House of Cards brengen?

Homecoming S1 recensie op Amazon Prime Video

Een heleboel meer! Homecoming volgt in veel opzichten het verhaal van de recente Netflix-serie Maniac & de sterke video-on-demand release Unsane, en net zoals Fukunaga & Soderbergh krijgt ook Esmail de ruimte om zich op zijn manier creatief uit te drukken. Dat betekent veel slim camerawerk & sterke enscenering: De shots in Homecoming zijn net zoals Esmail’s vorige werk van topniveau en getuigen weer van diens cinematografische inzichten & honger naar symboliek. Het tempo van de afleveringen valt op te merken, want met korte maar krachtige afleveringen van 30 minuten houdt Homecoming er de snelheid in. Innovating! Liefhebbers van Esmail zullen ook verheugd zijn te lezen dat hij opnieuw teruggrijpt naar gekende elementen uit Mr. Robot zoals bureaucratie, hiërarchie, stimulerende middelen & paranoia zonder effectief in herhaling te vallen. De sluimerende mysterie van deze televisieserie dat resulteert in een geweldig plot is verslavend en de gekke stoten van tijd tot tijd blijven binnen de perken vergeleken met een Maniac. Tot slot stelt de cast met Julia Roberts & Bobby Cannavale aan kop niet teleur.

Kortom, Homecoming is wederom een topserie van regisseur Sam Esmail en toont opnieuw dat het de moeite is om je te abonneren op Amazon’s Prime Video. Twijfel niet en stream this sh*t!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter