Chaos Walking recensie

Chaos Walking recensieChaos Walking ***

Regie: Doug Liman (Edge of Tomorrow, Mr & Mrs. Smith, Locked Down, Jumper)

Met Tom Holland, Daisy Ridley, Mads Mikkelsen, David Oyelowo, Demian Bichir, Nick Jonas, Cynthia Erivo,…

Speeltijd: 109′

Ga kijken als je hield van Oblivion.

Het verhaal: Todd Hewitt leeft in een wereld waar alle vrouwen zijn verdwenen en de mannen worden geteisterd door “the noise” – een mysterieuze kracht die ervoor zorgt dat geen enkele gedachte geheim blijft. Wanneer Viola neerstort op deze duistere planeet, is Todd de enige die haar kan helpen overleven. Ze slaan samen op de vlucht. Maar is Todd sterk genoeg om zijn innerlijke kracht te vinden en de geheimen te ontrafelen die zijn wereld verstikken?

Tom Holland in Chaos Walking recensie

Ons verdict: Generation Z ging helemaal uit zijn dak toen ze te horen kregen op sociale media dat 2 van hun lievelingsacteurs gingen samenwerken. Star Wars’ Daisy Ridley & Spider-Man’s Tom Holland kregen de hoofdrol in Chaos Walking, een science fiction film gebaseerd op de boekenreeks van Patrick Ness met ondersteuning van o.m. een Mads Mikkelsen & David Oyelowo. Promising! Het moet Lionsgate’s nieuwste franchise worden voor millenials na The Hunger Games, maar het bleef vanwege de coronarelease opvallend stil rond deze titel…

Daisy Ridley in Chaos Walking recensie

Op papier kan het niet mislukken met Chaos Walking. Regisseur Doug Liman heeft de ervaring om een ware science fiction franchise op te stellen en met een budget van 100 miljoen dollar kan je toch wel wat aanvangen. En dan zijn er uiteraard de 3 boeken vol mythologie door Patrick Ness. What can go wrong? De waarheid is echter dat Chaos Walking vooral vertrouwen mist om zijn verhaallijn te vertellen. Het toch wel ingewikkeld concept van Noise wordt o.m. in het begin te snel & kort verklaard en na meer dan één uur film zie je dat het Noise-concept in Chaos Walking veel te weinig uitgewerkt wordt. De chemie tussen Ridley & Holland is daarenboven wat awkward waardoor menig jongeling’s enthousiasme op social media in 2017 al snel geminimaliseerd wordt. Supporting cast weegt te weinig in en voegt verder weinig waarde toe aan de film. Tot slot voelt Chaos Walking veel te langdradig aan, ondanks zijn speelduur van onder de 2 uur.

Met andere woorden, Chaos Walking maakt een slappe start voor een science fiction franchise die minstens 3 films moet tellen. Benieuwd of deze nog een vervolg zal krijgen na de slappe romance tussen Tom Holland & Daisy Ridley.

Chaos Walking (2021 Movie) Official Clip “Haven” – Tom Holland, Daisy Ridley, Cynthia Erivo

Chaos Walking (2021 Movie) Official Clip 'Very Clever Use of Your Noise' – Daisy Ridley, Tom Holland

Chaos Walking (2021 Movie) Official Clip “What Are You Doing?” – Tom Holland, Daisy Ridley

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.