Nine Perfect Stranger recensie op Amazon Prime Video [eerste indruk]

Nine Perfect Stranger recensie op Amazon Prime VideoNine Perfect Strangers ** 1/2

Bedenker: David E. Kelley (Big Little Lies, Sharp Objects, The Undoing) / Regie: Jonathan Levine (Warm Bodies, Long Shot)

Met Nicole Kidman, Melissa McCarthy, Luke Evans, Michael Shannon, Samara Weaving, Tiffany Boone, Bobby Cannavale, Melvin Gregg, Regina Hall, Manny Jacinto, Asher Keddie, Grace Van Patten,…

Speeltijd: 8 afleveringen / 45 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van White Lotus, Albatros & Homecoming S2.

Het verhaal: Welkom bij Tranquillum, een boutique wellnessresort dat genezing & transformatie belooft. 9 gestresste stadsbewoners proberen een weg te vinden naar een betere manier van leven. De directeur van het resort, Masha, waakt over hen tijdens deze 10-daagse retraite, een vrouw met een missie om hun vermoeide geest en lichaam nieuw leven in te blazen. Deze 9 vreemdelingen hebben echter geen idee wat hen te wachten staat.

Nine Perfect Strangers recensie in Amazon Prime Video

Ons verdict: Schrijver David E. Kelley heeft een mooie naam voor zichzelf uitgeschreven. Dankzij zijn hitserie Big Little Lies was hij het aandachtspunt voor vele streamingdiensten, gezien hij voor Disney Plus onlangs Big Sky maakte & voor HBO de monsterhit The Undoing schreef. Nu maakt hij de cirkel der streamingdiensten compleet door Nine Perfect Stranger te brengen voor Amazon Prime Video. David E. Kelley gaat daarbij voor de 3de keer samenwerken met Nicole Kidman die deze keer ook producent van Nine Perfect Strangers is.

De cast van Nine Perfect Strangers recensie in Amazon Prime Video

Spijtig genoeg is de kwaliteit van een Kelley-productie met de jaren altijd maar afgenomen en dan hebben we het zowel op het vlak van beeld als verhaal. Big Sky was een dieptepunt in zijn werk en hoewel Nine Perfect Strangers zeker een stuk beter is dan de Star Original dankzij het vakkundig camerawerk van de crew in het prachtige Australië, is het wel de minste productie met Kidman in de hoofdrol. Net zoals White Lotus verkent Nine Perfect Stranger de humoristische kant van een Amerikaanse maatschappij die wellness, vegetarisme, mindfullness & yoga met zijn 7 chakra’s verijdelt, maar vergeet het niet zware thema’s zoals zelfmoord, succes & geluk te verkennen. Nine Perfect Strangers is daarom misschien wel de eerste echte Amerikaanse tragikomische serie te noemen op stream, een genre dat onder ons Vlamingen toch al wel serieus verkend is met een Albatros & All of Us, Je ziet weliswaar dat de Amerikanen het moeilijk hebben om de balans tussen beide tegenovergestelde genres te vinden. Sarcasme liggen de Angelsaksen dan weer beduidend beter als je kijkt naar een Three Billboards Outside Ebbing Missouri, In Bruges & consoorten. De mysterie (nota bene het belangrijkste element aan dit soort series) wordt weliswaar zeer slecht uitgewerkt en sleurt je met de rare combinatie aan castleden niet meteen in zijn verhaal. Samen met het trage tempo van Nine Perfect Strangers laat te wensen over voor de die hard-streamer. Met andere woorden, hier hadden we meer van verwacht.

Kortom, Nine Perfect Strangers is de nieuwste tragikomedie van Amerikaanse makelarij in de trend van Albatros. Opnieuw wist het ons net zoals White Lotus niet te bekoren.

De cast van Nine Perfect Strangers recensie in Amazon Prime Video

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter