De heist komt tot zijn einde in het allerlaatste 5de seizoen van La Casa de Papel

La Casa de Papel seizoen 1 – 5 recensie op Netflix België

xxxxxLa Casa de Papel ***

Bedenker: Alex Pina (Sky Rojo, White Lines)

Met Ursula Corbero, Alvaro Morte, Itziar Ituno, Pedro Alonso, Miguel Herran, Jaime Lorente, Esther Acebo, Alba Flores, Enrique Arce, Darko Peric,…

Speeltijd: 5 seizoenen / 41 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van De Dag.

Het verhaal: Een ongebruikelijke groep overvallers probeert de meest perfecte overval in de Spaanse geschiedenis uit te voeren – het stelen van 2,4 miljard euro van de Koninklijke Munt van Spanje.

La Casa de Papel seizoen 1 - 5 recensie op Netflix België

Ons verdict: Als mensen denken aan Netflix, dan denken ze ondanks zijn immense databank aan content meteen aan een aantal prominente shows. Buiten Stranger Things zullen velen de Spaanse televisieserie La Casa de Papel vernoemen die razend populair is in Europa maar ook ver daarbuiten. De Netflix-serie is zelfs zo populair in bepaalde delen van de wereld dat bedrijven zelfs sluiten om hun personeel de nieuwe reeks te laten uitbingen wanneer het uitkomt. Voor de CEO’s van deze bedrijven is er goed nieuws, want La Casa de Papel komt tot zijn einde in 2021 met 2 delen op 3 september & 3 december.

La Casa de Papel seizoen 1 - 5 recensie op Netflix België

Nu, de volgers van MoviePulp.be zullen al wel opgemerkt hebben dat ondertekende geen grote fan is van het werk van bedenker Alex Pina. White Lines & Sky Rojo waren mager te noemen en ook La Casa de Papel wist me weinig te intrigeren. Na ettelijke zomers geprobeerd te hebben om deze Netflix-serie uit te kijken (het waren er 3 om exact te zijn), is ondertekende maar tot het begin van seizoen 2 begint. Op zich zien we wel de kwaliteiten die de Europese reeks heeft met een betoverende cast (Ursula Corbero & Alvaro Morte, maar ook Itziar Ituno, Miguel Herran, Jaime Lorente, Esther Acebo, Alba Flores & Pedro Alonso), een interessante production design met de inspirerende maskers van Salvador Dali, leuke muziek & een interessant concept, maar waar de Zuid-Europese productie in de fout gaat, is door karaktertekening om te dopen tot soapdrama. Dat maakt La Casa de Papel geen Lost, maar eerder de zoveelste Spaanstalige telenovela die 5 seizoenen rekt omdat de die het met de die doet en de andere iets heeft tegen de andere, etc. In dat opzicht zijn we trotser op de Vlaamse serie De Dag die het drama tot een minimum behoudt, de perspectieven van de verschillende personages echt in kaart brengt & vooral het scenario laat spreken. Daar hebben we geen 5 seizoenen voor nodig om dit in te zien. Bella ciao!

Kortom, La Casa de Papel is de internationale versie van De Dag en daarbij vergissen we ons niet van volgorde. Geef ons ten allen tijde maar de Vlaamse versie in plaats van deze Spaanse drama. Veel plezier aan de vele Netflix-liefhebbers, maar het zal zonder ons zijn.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter