In productie: Belgische film The Last Front met Iain Glen

The Last Front Netflix logo

De Gentse regisseur Julien Kerknawi is volop bezig met de opnames van zijn filmdebuut The Last Front. Vandaag geeft de productie de eerste beelden vrij van deze Belgische film met internationale cast. Naast Belgisch toptalent Koen De Bouw (Twee Zomers, Torpedo, Zeppos – het Mercatorspoor, Now/Here), Joren Seldeslachts (De Kraak, Baantjer het Begin, Mijn Slechtste Beste Vriendin), Mathijs F. Scheepers (De Collega’s 2.0), Steve Armand & Emma Moortgat (De Familie Claus 2), maakt ook internationaal talent haar opwachting. Iain Glen (Games of Thrones), Sasha Luss (Anna), Joe Anderson (The Grey), Sam Rintoul (The King’s Man) & David Calder (The World Is Not Enough) maken deel uit van het oorlogsdrama The Last Front.

Regisseur Julien Kerknawi vertelt:

“De film speelt zich af in Vlaanderen aan het begin van de Eerste Wereldoorlog, maar focust zich niet op politieke spelletjes. Centraal staan de verhalen van Vlaamse gezinnen die moeten vluchten voor de oorlog. Geen slijkerige loopgraven of linkse geallieerden, maar pure emotie. Ik wil de verhalen vertellen van de gewone mens, het gevecht en de strijd om te overleven.”

Vlaanderen zal mooi in beeld komen op Netflix België via The Last Front:

“De film zal kijkers niet alleen in België, maar ook wereldwijd kunnen laten proeven van de échte Vlaamse gronden. De film speelt zich onder meer af in de prachtige natuur van Kluisbergen, maar toont ook wondermooi erfgoed in Lier en Kortrijk, zoals het Oud Begijnhof in Lier, het recent gerestaureerde Begijnhof van Kortrijk en de middeleeuwse crypte onder het Stadhuis van diezelfde stad. Deze historische sites, samen met het open landschap van Damme, vormen de unieke en perfecte achtergrond voor het oorlogsdrama in deze film. En het zal aanvoelen alsof je er werkelijk bent. Geen nagemaakt decor, maar 100% authentieke en unieke plekjes. We zijn dan ook enorm dankbaar voor de steun van Kortrijk, Lier, Kluisbergen en Damme aan dit project.”

SYNOPSIS: The Last Front vertelt niet enkel het verhaal van een nationale catastrofe in de Eerste Wereldoorlog, maar toont vooral een verhaal van moed tegenover een ondraaglijk persoonlijk verlies. Over de moed van één man die een kleine, vreedzame gemeenschap inspireert om haar kracht te bundelen tegenover een onverbiddelijke vijand. Het is vooral een verhaal van twee vaders – Maximiliaan, een hoge Duitse officier en weduwenaar Leonard, een boer die gevangen zit in een oorlog waarvan hij denkt dat hij die kan negeren. Een oorlog die, na het verwoesten van het leven van beide mannen, het leven van miljoenen mensen in heel Europa en daarbuiten zal kosten.

The Last Front wordt in 2023 verwacht in Belgische bioscopen.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter