Bird Box recensie op Netflix België

Bird Box recensie op Netflix BelgiëBird Box *** 1/2

Regie: Susanne Bier (The Night Manager)

Met Sandra Bullock, Sarah Paulson, John Malkovich, Trevante Rhodes, Rosa Salazar, BD Wong, Tom Hollander, Lil Rel Howery, Jacki Weaver, Danielle Macdonald,…

Speeltijd: 124′

Ga kijken als je hield van The Happening & Annihilation.

Het verhaal: Een vrouw en een paar kinderen worden geblinddoekt en banen zich een weg door een dystopische omgeving langs een rivier. Wat is er aan de hand met de wereld?

Ons verdict: Deense regisseuse Susanne Bier heeft na Things We Lost in the Fire met The Night Manager haar internationaal debuut niet gemist, nadat ze in haar thuisland één van de grootste box office resultaten rond de eeuwwisseling neerschreef met de romantische film Den Eneste Ene (The One and Only). Met Elsker dig for evigt (Open Heart) sloot ze zich officieel aan bij Dogme 95, de Deense filmbeweging van o.m. Thomas Vinterberg & Lars von Trier en het mag dan ook niet verrassen dat ze namen zoals Sandra Bullock & John Malkovich ter beschikking krijgt van de internationale streamingdienst Netflix om een nieuwe Netflix-film te brengen. Europese regisseurs zijn immers gekend om efficiënt om te gaan met budgetten om kwaliteit te brengen hoewel ze zich met een budget van bijna 20 miljoen dollar niet heeft moeten inhouden.

Sandra Bullock in Bird BoxBird Box zet de Netflix-trend van 2018 voort door zich opnieuw te focussen op het science fiction genre, maar visueel wordt er door Susanne Bier niet gekozen voor fancy special effects. De klemtoon ligt buiten de kleurvolle enscenering & de prachtige locaties op de relaties tussen de verschillende personages en hoe ze omgaan met de post-apocalyptische gebeurtenissen. Het plot volgt in veel lijnen deze van M. Night Shyamalan‘s The Happening en andere end of days-content zoals The Rain, Annihilation & Extinction, dus vernieuwend kunnen we dit niet noemen, maar het houdt een zeer fijne balans tussen survival, horror & suspense die Bird Box zeer toegankelijk maakt voor een groot publiek. De acteerprestatie van zowel Sandra Bullock, John Malcovich als Trevante Rhodes zijn on point in Bird Box. Tot slot start Bird Box wat stuntelig, maar komt met een symbolische einde mooi tot zijn recht.

Kortom, Bird Box is de zoveelste science fiction film op Netflix, maar het pronkt mooi naast Annihilation.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter