Must-see televisioneel kijkvoer (week 42 – 2009)

deadwoodthepunisherMontyPythonHolyGrail

Zet je schrap voor onze hoogstpersoonlijke selectie aan TV(film)tips voor de komende week.

Must-see:

Deadwood***** (9/10 – 23u20 – Canvas (HD)): Canvas gaat eindelijk van start met het zo mogelijk nog fabelachtig sterkere tweede seizoen, van het sublieme Deadwood, tegelijkertijd de moeder van alle westerns, als een villeine reactie op het genre. Het wordt weer smullen van het spaarzame (maar loeiharde) geweld, de als fijn zijde verwezen verhaallijnen, en bovenal de geniale dialogen die scheldproza tot een kunst verheffen, vooral het uit de mond komt van Al Swearengen (Ian McShane) – nu al één van de meest memorable TV personages aller tijden.

Ook zéér de moeite:

Unlawful Entry*** (9/10 – 23u10 – Eén (HD)): Stevige ’90s thriller met vakwerk van Kurt Russell, Madeleine Stowe en Ray Liotta, die weer een geweldige psychopaat aan zijn oeuvre toevoegt.

The Punisher**** (10/10 – 22u30 – 2BE): Nog altijd de definitieve verfilming van de wraakengel onder de Marvel-comic helden, met een perfect gecaste Tom Jane als het titelpersonage, een heerlijk over-top-gaande John Travolta als de baddie van dienst, en vooral intense opstoten van bloederig – semi-realistisch – geweld.

40 jaar Monty Python***** (14/10 – 21u15 – Canvas (HD)): Onze meerwaardezoekende vrienden aan de Reyerslaan kopiëren hiermee quasi letterlijk een zéér recente BBC2 zondagavond, maar who cares als je er een hilarische komedie (Holy Grail), en een fonkelnieuwe documentaire (Almost The Truth) over het legendarische Britse collectief voor in de plaats krijgt.

School of Rock**** (15/10 – 22/30 – VT4): Amusante familiekomedie van Richard Linklater die zich uit de massa verheft door een compleet loos gaande Jack Black en een vettige streep rockmuziek van de oude school.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.