In productie: Vlaamse film Waarom Wettelen met Peter van den Begin

Deze week starten de opnames van het regiedebuut van Dimitri Verhulst, auteur van de onder meer verfilmde boeken De helaasheid der dingen & Engel. Waarom Wettelen gaat over een familie op een begrafenisstoet waarin één en ander aan het licht komt. De Vlaamse film Waarom Wettelen heeft castleden in zijn mars zoals Peter Van den Begin (Fair Trade S2, Dode Hoek, Matroesjka’s), Tine Roggeman (Twee Zomers), Tom Vermeir (1985, Kom hier dat ik u kus), Dominique Van Malder (Albatros, Roomies) & Bert Haelvoet (De Dag, 13 Geboden).

“Ik kijk er enorm naar uit om met deze straffe cast en ploeg te beginnen filmen. Gezegend met 3 boekverfilmingen kijk ik nu erg naar uit om mijn eigen beeldtaal los te laten op het publiek. Ik heb lang met het verhaal ‘Waarom Wettelen’ in mijn hoofd gezeten en ben uiteindelijk tot het besef gekomen dat film de enige manier is om het verteld te krijgen. Anders dan de verfilmingen van mijn literair werk, is ‘Waarom Wettelen’ dan ook een oorspronkelijk scenario.” aldus Dimitri Verhulst.

SYNOPSIS: Waarom Wettelen volgt een bonte groep familieleden en vrienden op de begrafenis van de net overleden Christine. Daar duikt plots de “verloren” pleegzoon Antoinne én haar notaris op, met een wilsbeschikking waarin staat dat Christine met een traditionele begrafenisstoet in Wettelen begraven wenst te worden. Tot grote verbijstering van haar man Bas en kinderen, want niemand weet van het bestaan van dat dorp en waarom ze daar begraven wil worden… Tijdens de lange tocht stellen ze vast dat niemand echt wist wie Christine was en al snel worden oude intriges opgedolven. Wanneer de rustplaats eenmaal bereikt is, zijn alle familiebanden stevig door elkaar geschud.

Eerste kijk op Peter Van den Begin in Waarom Wettelen door Dimitri Verhulst

De debuterende regisseur wist meteen een indrukwekkende ensemblecast te strikken voor zijn debuutfilm met Vlaams talent. In de hoofdrollen zien we Peter Van den Begin (Fair Trade S2, Dode Hoek, Matroesjka’s), Tine Roggeman (Twee Zomers), Tom Vermeir (1985, Kom hier dat ik u kus), Dominique Van Malder (Albatros, Roomies) & Bert Haelvoet (De Dag, 13 Geboden), Cami Moonen (Over Water), Marijke Pinoy (Nonkels), Hilde Heijnen (Lisa), Amara Reta (Grond) & nieuwkomer Emiel Vandenberghe. Verder zien we ook Lukas Bulteel (Arcadia, Bastaard, Ritueel), Frank Van Der Linden & Zouzou Ben Chikha (De Twaalf) in de film.

Waarom Wettelen wordt in 2024 verwacht in Belgische bioscopen.


Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter