Ant-Man 3 recensie op Disney Plus België

Ant-Man and the Wasp Quantumania recensie op Disney Plus BelgiëAnt-Man & the Wasp: Quantumania ***

Regie: Peyton Reed (Ant-Man & the WaspThe Mandalorian S2)

Met Paul Rudd, Evangeline Lily, Michael Douglas, Michelle Pfeiffer, Kathryn Newton, Jonathan Majors, Bill Murray, William Jackson Harper, Corey Stoll, Katy M. O’Brain, Randall Park,…

Speeltijd: 125′

Ga kijken als je hield van Star Wars VII: The Force Awakens & Star Wars IX: The Rise of Skywalker.


Het verhaal: Enter the Quantum Realm. Scott Lang & Hope Van Dyne, samen met Hank Pym, Janet Van Dyne & Cassie Lang, verkennen het Quantum Realm, waar ze omgaan met vreemde wezens en beginnen aan een avontuur dat de grenzen overschrijdt van wat ze voor mogelijk hielden.

Ant-Man and the Wasp Quantumania recensie op Disney Plus België

Ons verdict: MoviePulpers, hier is Marvel Cinematic Universe Phase 5, want Kevin Feige geeft officieel aan regisseur Peyton Reed het startschot gegeven om met een nieuwe fase in de Multiverse Saga van start te gaan met de 3de Ant-Man-film, Ant-Man & the Wasp Quantumania. Phase 4 was een fase van transitie waarin de MCU opnieuw wilde beginnen na de blip uit Avengers: Infinity War & Endgame en daarbij heel wat stripfiguren introduceerde in bioscoopzalen & op streamingdiensten. Echter werd de MCU Phase 4 niet bepaald hartelijk onthaald met het studio dat wilde experimenteren en koos voor regisseurs met ervaring in onafhankelijk films zoals Chloe Zhao, Taika Waititi & Sam Raimi. Maar ook de trend om meer minderheden zoals vrouwen & multiculturele mensen tot held te maken werd niet altijd goed onthaald op sociale media. Wij konden deze fase van Marvel Studios goed pruimen alleszins en zagen eindelijk wat zaken die ons uitdaagde met als grote hoogtepunt Thor Love & Thunder. De legacy Marvel-fans zullen blij zijn met Ant-Man & the Wasp Quantumania, gezien een naam uit de Infinity Saga opnieuw achter de regiestoel zit en brengt wat voorheen was.

Ant-Man and the Wasp Quantumania recensie in IMAX

Als je dacht dat het doel van het leven was om te evolueren, dan gaat Ant-Man 3 je daarmee uitdagen, want in hun ogen is het universum en het doel daarachter exponentieel. Het hele team van Marvel Studios toont zo dat het kwantumuniversum evenveel creativiteit kan hebben als de ruimte met grenzenloze creatie & simulation als gevolg. Regisseur Peyton Reed heeft voor een nieuwe droomwereld zwaar gekeken naar de Star Wars-franchise om The Quantum Realm tot leven te brengen voor Ant-Man & the Wasp Quantumania. Dat mag niet verrassen, gezien de man enkele afleveringen van Mandalorian S2 heeft geregisseerd. Er zijn heel wat wezens die de revu doen & daarbij perfect binnen Star Wars-plaatje kunnen passen, alsook is er een zognaamde cantina-scène te bespeuren in Ant-Man & the Wasp 3. Echter valt de credibiliteit volledig weg van deze scène vanwege de veelvulldige CGI en een omstreden naam zoals Bill Murray als Krylar in een bijrol, maar goed. Franchises zoals Marvel die Star Wars proberen na te bootsen, het blijft toch altijd een beetje grappig.

Ant-Man and the Wasp Quantumania recensie op Disney Plus België

Kathryn Newton is mooi gecast als nieuwe Ant-Girl / Cassandra Lang, alsook nemen Michelle Pfeiffer & Michael Douglas een groot deel van de glorie op zich waardoor Paul Rudd & Evangelina Lily misschien wel wat naar de achtergrond verschuiven. Opmerkelijk, gezien de hoofdacteurs de titel van de film dragen. Ant-Man and the Wasp Quantumania krijgt de eer om de nieuwe grote antagonist van de Avengers te introduceren, met Jonathan Majors die zichzelf 100% geeft als Kang the Conquerer, zelfs nog meer in de 2 postcredit scènes die aan het einde van de film volgen. Als visitekaartje voor The Avengers: Kang Dynasty kan dat tellen (ook al is hij recent in opspraak gekomen)! Het plot van Ant-Man 3 daagt niet uit en is zeer hapklaar waardoor we vinden dat de MCU Phase 5 wat minder goed van start gaat, maar goed, de oude Marvel-fans moeten ook iets krijgen. Zij zullen blij zijn met Ant-Man and the Wasp Quantumania. Wij vonden het vooral popcorn-verteer zonder meer. Tot slot valt de speelduur van zo’n 2 uur op zich wel mee, maar als je weet dat ze een best hits maken van de laatste 2-3 Star Wars-films kan je wel inbeelden dat het misschien iets te weinig was voor een keer. Of misschien hadden ze kwantum-avonturen van Ant-Man, Wasp & Ant-Girl nog een filmpje langer kunnen laten duren.

Besluit: De magere knipoog van Ant-Man & the Wasp Quantumania naar de ruimtewereld van Star Wars kon ons minder bekoren als Guardians of the Galaxy vol. 3. Oordeel zelf vanaf vandaag op Disney Plus België!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter