Must-see televisioneel kijkvoer (week 44 – 2009)

The_Cornermissionimpossible3Leverage

Blockbusters pur sang, en vooral heel wat ‘nieuwe’ (top)series, de flatscreen heeft weer heel wat te bieden de komende week.

Must-see:

The Corner***** (26/10 – 21u30 – Acht): De immer verrassende digitale zender Acht stopt even de langverwachte uitzendingen van de meesterlijke reeks, The Wire, maar niet getreurd de HBO mini-serie die 6 weken lang in de plaats komt, is meer dan de moeite waard. The Corner, een relaas over een arme familie in de voorlinies van de ‘war on drugs‘, speelt zich af in dezelfde troosteloze ghetto-wijken als The Wire (niet verwonderlijk gezien de makers – Ed Burns & David Simon – ook voornoemde serie op hun palmares hebben staan) en is net zo geniaal, rauw en beenhard als zijn grote broer. The Corner is niet-te-missen-televisie die je voor altijd in de ziel kerft. In de bijrollen herken je trouwens ook een heleboel karakterkoppen die niet veel later zouden schitteren in The Wire.

Ook zéér de moeite:

Mission: Impossible III**** (24/10 – 20u45 – 2BE): De derde actieknaller uit de de Mission Impossible-franchise brak geen potten aan de box-office in 2006 omwille van de privé-perikelen van superster-op-de-dool Tom Cruise, maar dit was zeer onterecht. Dankzij de magische toets van Wünderkind, JJ Abrams (zie ook de recente Star Trek), werd Mission: Impossible III veruit de strafste uit de hele serie met dank aan een oprecht sterke Cruise en vooral subliem weerwerk van Philip Seymour Hoffman in zijn eerste über-baddie rol. Abrams zal straf uit de hoek mogen komen om dit te overtreffen met deel IV (gepland voor de zomer van 2011).

Déjà Vu*** (24/10 – 20u45 – VT4): Negeer het compleet van de pot gerukte plot, waarin een FBI agent terug in de tijd reist om het leven van jonge vrouw te redden, en geniet van de stijlvolle regie van Tony Scott, en een Denzel Washington in bloedvorm.

Dollhouse S1 / Leverage S1 (25/10 – 19u20 – 2BE): Bij 2BE trekken ze een lading Amerikaans import open waar wij eerlijk gezegd nog nooit van gehoord hadden, maar waar we zeker benieuwd naar zijn. Dollhouse is het nieuwe SciFi-geesteskind van Joss Whedon (maker van onder meer het geweldige Firefly) met de sexy Eliza Dushku in de hoofdrol. Leverage is een veelbelovende actiereeks waarin Timothy Hutton een groep high-tech criminelen leidt die -naar aloud Robin Hood-adagium- steelt van de rijken.

Vuurzee S2 (27/10 – 20u40 – Eén (HD)): Serie 2 van één van de spannendste en best beschreven Nederlandse reeksen ooit. Wij zijn alvast gebeten om te weten hoe ze een krachtig vervolg gaan weten te breien aan een perfect afgesloten verhaal. Kijken is de boodschap!

Tears of the Sun (28/10 – 20u40 – 2BE): Nogal clichématige, maar stevige actiethriller waarin de twee protagonisten, Bruce Willis en Monica Belluci, vooral doen waar ze het best in zijn: respectievelijk vervaarlijk grommen en slechteriken omverknallen tegenover onvervalst sexy wezen. De degelijke regie is van de hand van Antoine Fuqua (Training Day, Shooter).

The IT-Crowd**** S1 (29/10 – 22u25 – Canvas (HD)): Hilarische Britse comedy die zéér herkenbare momenten bevat voor iedereen die in, of met IT werkt en leeft.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.