Alita Battle Angel recensie in IMAX 3D

Alita Battle Angel recensieAlita: Battle Angel ***  1/2 in IMAX ****

Regie: Robert Rodriguez (Planet Terror, Sin City)

Met Rosa Salazar, Mahershala Ali, Eiza González, Christoph Waltz, Jennifer Connelly, Michelle Rodriguez, Ed Skrein, Jackie Earle Haley,…

Speeltijd: 122′

Ga kijken als je hield van Ready Player One, Mortal Engines & Ghost in the Shell.

Het verhaal: De achtergelaten cyborg Alita wordt gevonden op de vuilnisbelt van Iron City door de barmhartige cyber-arts Ido. Hij neemt de bewusteloze Alita mee naar zijn kliniek. Wanneer Alita ontwaakt, heeft ze geen herinnering aan wie ze is en herkent ze de wereld waar ze zich in bevindt niet.

Alita Battle Angel Punch GIF - Find & Share on GIPHY

Ons verdict: Na heel wat vertragingen is hij er eindelijk: Alita Battle Angel. De nieuwste film door regisseur Robert Rodriguez (Sin City, Planet Terror) naar een scenario van visionair James Cameron (Titanic, The Terminator, Avatar) kreeg het nl. zwaar te verduren toen zijn eerste trailer online verscheen vanwege de zogenaamde vreemde manga-ogen van het hoofdpersonage en dat maakte de producenten al meteen nerveus. Bovendien is Alita Battle Angel een Hollywood-verfilming van de gelijknamige manga door Japanse striptekenaar Yukito Kishiro en in het cyberpunk-genre was Ghost in the Shell ook niet meteen een hit aan de internationale box office vanwege de backslash dat er geen Aziatisch hoofdrolspeelster werd gecast. Rosa Salazar valt als Latijns-Amerikaanse misschien onder een minderheidsgroep en hoewel ze alles behalve een Japans gezicht heeft, lijkt ze wel sprekend op het comic book-personage. Top of flop?

Christopher Waltz & Rosa Salazar in Alita: Battle Angel

Eén ding kunnen we bevestigen: James Cameron en zijn team halen hun Terminator-verleden naar boven met Alita Battle Angel. Dat betekent dus veel cyborgs, ijzeren lichamen & heel wat blockbusters-gehalte met de zogenaamde motorball, grindcutters & URM-tech. Hou je dus maar vast aan special effects van topniveau, net zoals Avatar (mag ook wel met een productiebudget van een slordige 200 miljoen dollar). De Japanse manga-verfilming kleurt wat buiten de lijntjes met het gebruikelijke in het pessimistische cyberpunk-genre door (in zekere zin net zoals Ready Player One) een meer optimistische vormgeving te voorzien en de cast met Rosa Salazar & Christopher Waltz aan kop levert puik werk met als zwakste schakel Keena Johnson. De chronologische verhaallijn is wat te conventioneel naar onze smaak en de dialogen soms wat zwak, op en al doet Robert Rodriguez wat het moet met Alita Battle Angel: Een blockbuster brengen die kan uitgroeien tot zijn uitgebreide franchise als de box office resultaten meezitten. Alita Battle Angel had tot slot niet misstaan met een Rated R-cut. Verloren kans?

Besluit: Alita: Battle Angel deed er goed aan om de concurrentie van december 2018 niet aan te gaan, want hoewel het niet teleurstelt, speelt het op veilig. Wij zeggen alleszins, goedgekeurd als blockbuster.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter