American Gods S2 recensie op Amazon Prime Video

American Gods op Amazon Prime Video België posterAmerican Gods S2 ****

Bedenkers: Jesse Alexander (Lost, Alias, Heroes) & Neil Gaiman (Good Omens)

Met Ricky Whittle, Ian McShane, Emily Browning, Pablo Schreiber, Peter Stormare, Bruce Langley, Crispin Glover, Yetide Badaki, Orlando Jones, Sakina Jaffrey, Mousa Kraish, Omid Abtahi,…

Speeltijd: 8 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van Preacher, Good Omens & vorige seizoen van American Gods.

Het verhaal: De oude en nieuwe goden bereiden zich voor op een conflict dat meer dan Bijbelse proporties zal aannemen. Zowel Mr. Wednesday als Mr. World proberen verschillende goden aan hun kant te krijgen om voor hen oorlog te voeren…

American Gods op Amazon Prime Video België

Ons verdict: Om te zeggen dat er in de interne keuken van American Gods veel is veranderd, is een understatement. Showrunners Bryan Fuller (Star Trek: Discovery) & Michael Green (Hannibal, Logan) namen de benen bij Starz & Lionsgate wegens creatieve verschillen en ook Jesse Alexander werd volgens insiders aan het einde van seizoen 2 opzij gezet. Inmiddels is bevestigd dat Charles “Chic” Eglee het 3de seizoen zal schrijven, maar hij heeft een helse karwei. De executives bij Starz waren na de 7de draft van het 2de seizoen nog steeds niet tevreden en zelfs castleden moesten invallen om dialogen te schrijven om zo het einde van American Gods S2 te redden. Welke impact heeft dit op de kwaliteit van het script van American Gods S2?

Getouwtrek op de set is nooit een goede evolutie, maar de eerste afleveringen van American Gods S2 tonen een mooie continuïteit die niet helemaal moet onderdoen aan zijn voorganger. Het heerlijk sluimerend tempo wordt aangehouden, terwijl de vormgeving & mythologie van verschillende (oude & nieuwe) goden uit de Starz-serie een trapje hoger komen te staan. De acteerprestaties van senioren Ian McShane, Peter Stormare, Pablo Schreiber, Orlando Jones & Sakina Jaffrey zijn on point, terwijl Ricky Whittle & Emily Browning als junioren blijven groeien in hun rol. Het scenario van Neil Gaiman is al een geluk een constante doorheen de wisselende showrunners van de serie en zullen we deze dan ook niet verbrodden voor de fans in deze American Gods S2 recensie, maar het is duidelijk dat de rol van Shadow Moon de bepaalde factor is van de American Gods-hitserie. De verhaallijn waarbij de oude & nieuwe Goden het tegen elkaar zullen opnieuw op verschillende manieren is ook zeer creatief gevonden door de originele schrijver hoewel de serie iets verschilt van de boeken. Wij blijven alleszins dankzij de mooie ontknoping geïntrigeerd om verder te duiken in deze Rated R televisieserie vol bloed, gore & het occassionele naakt.

Kortom, American Gods S2 heeft weer een sterk plot die misschien in totaal iets minder is als seizoen 1, maar we geloven in de scherpe geesten bij Starz om deze serie goed verder te zetten met seizoen 3.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter