UITGETEST: De nieuwe Yugo TV-app van Telenet

Telenet YUGO logo

Dankzij onze goede vrienden bij Telenet kregen we als één van de eerste een mooie kijk in de nieuwe Yugo-app, Telenet’s versie van een standalone app om te genieten van de laatste nieuwe films & series met een maandelijkse abonnement. Yugo belooft je vrijheid om te kiezen tussen het beste van streaming & televisie, maar het is enkel zo goed als de applicatie dat het ter beschikking heeft voor zijn gebruikers. Wij beantwoorden de nakende vragen: Hoe goed is de nieuwe YUGO-applicatie van Telenet? Hoe werkt de YUGO TV-app van Telenet? Wat kan je er allemaal uithalen? Lees hier onze mening over de allernieuwste Yugo-app hier!

Wat is Yugo?

Laat ons eerst nog eens even herhalen wat Yugo is. Het is het nieuwste product van Telenet gelanceerd in februari 2019 dat je in staat stelt om voor een maandelijks bedrag van 100 euro content te consumeren naar wens. Dat betekent dat je een internetverbinding van Telenet krijgt om te genieten van televisie of streaming thuis, maar ook een 3G/4G/5G-verbinding op jouw favoriete telefoon om buiten de datapot naar hartenwens te streamen op de Yugo-app. Let wel, Netflix, Instagram & Facebook vallen buiten de databundel als je wil streamen op jouw mobiele telefoon buiten huis, maar je krijgt maar liefst 20 GB om je uit te leven, wat nog steeds schappelijk is. Je krijgt geen digicorder van Telenet, want alles gebeurt vanuit de Yugo-app. Er is een Yugo-app voor zowel iOS als Android devices, maar geen app voor Apple TV specifiek. Je kan wel vanuit deze mobiele devices airplayen of casten naar een Samsung smart TV, Apple TV, Xbox, Playstation 4 of meer om uiteindelijk content te streamen naar wens op een groot scherm.

Hoe werkt de Yugo-app?

Telenet YUGO interface - homepage - zenderpakket

De Yugo TV-app krijgt dus, een beetje vergelijkbaar met iTunes, een zeer centrale plek in dit hele gebeuren en deze app ontgoochelt niet. De hoofdnavigatie is zeer gebruiksvriendelijk met een selectie van programma’s, films en series op de homepagina die zich zowat wekelijks aanpast en wordt bovendien aangepast naar wat verschillende Yugo-users consumeren of jezelf consumeert. Dat betekent dus gemakkelijke blokken naar jouw favoriete Vlaamse & HBO-series zoals Game of Thrones, Veep, Vikings, Grenslanders & De Dag, maar op de homepagina krijgt je ook gemakkelijke verwijzingen naar de televisieprogramma’s van het moment zoals Temptation Island, De Mol & De Luizenmoeder. Daar zit ook meteen de kracht van YUGO tegenover Netflix, je bekijkt tv-programma’s, series & films simultaan vanuit één applicatie. Als je swipet naar rechts kan je meteen zoeken naar gewenste content en als je op de homepagina naar beneden scrolt, krijgt je de optie om meer content te ontdekken via de Ontdek Meer-knop en te browsen tussen series & films per genre of categorie. Zo kan je lekker rondsnuffelen in wat er op dat moment te zien is. Bovenaan de homepagina staan bovendien snelle links naar verschillende kanalen, plus de programma’s die op dat moment op de televisie spelen met de sterke Telenet TV-Gids die opnieuw zijn intrede doet in de Telenet Yugo-app.  Als je naar links swipet, zie je jouw bewaarde favorieten en jouw profielinstellingen kan je eveneens gebruiken. Gedurende de hele tijd zie je ook de gele Play-knop te zien die je in staat stelt om meteen opnieuw te bekijken waar je laatst was in jouw televisieprogramma, film of serie.

Wat zijn de voordelen van Yugo?

So what, what’s the big deal? Als zogenaamde “cord cutter” heb ik persoonlijk altijd een hekel gehad aan de manier waarop grote telecombedrijven bepaalden welke content ik waar en wanneer moet consumeren. Die vrijheid is er nu eindelijk met Yugo voor o.m. Vlaamse & HBO-content, want Netflix & Amazon geven je deze vrijheid in zekere zin via hun apps met films & series in hun aanbod.

De vrijheid en flexibiliteit van Yugo heeft heel wat voordelen. Zo gingen wij ondanks op vakantie en konden de vrijheid van Yugo samen met onze lichte mobiele telefoons, Lenovo YOGA Book, Wireless Display-adapters en Chromecasts fijn omarmen. De app is op het vlak van casten met zowel een iPhone of een Android-toestel (laptop, tablet & telefoon werden getest) vlot te gebruiken, hoewel heel veel afhangt van de internet verbinding die je ter plekke beschikbaar hebt op hotel of in een appartement. De TV app verliest wel af en toe verbinding met Chromecast of Microsoft Wireless Display-adapter, maar werkt op het vlak van connectiviteit wel een stuk beter als de Yelo TV-app. Uiteraard is de app vlot opnieuw te connecteren, hoewel we je aanraden om de apparaten niet te ver van de televisie te plaatsen.

Natuurlijk is het vanzelfsprekend dat je vanwege de mobiliteit onderweg heel wat content kan bekijken en laat dit nu net één van de grootste pluspunten zijn van Yugo. Als je als streamer bij wil benen met al jouw favoriete series of films, maar te zwijgen dat iedere serie een ander ritme heeft (de ene serie komt weer per week met een aflevering, de andere kan je meteen volledig bingen), dan kan Yugo zeer handig zijn. Op de trein, metro, bus of ander openbaar vervoer kan je dus gemakkelijk even een aflevering meepikken zonder al teveel poespas.

Loopt YUGO achter tegenover Netflix?

Toch wel een beetje, maar niet helemaal. Je kan tot op heden nog geen series of films downloaden en offline op jouw telefoon opslaan zoals Amazon Prime Video & Netflix dat wel kunnen. Uiteraard kan je Netflix- & Prime Video-series & -films niet bekijken via de YUGO TV-app, tenzij televisiekanalen zoals Een, Canvas, Q2, VTM, VIER, VIJF, ZES, CAZ, etc. de serie of film hebben aangekocht en zelfs dan kan je de content net zoals bij STIEVIE maar 7 dagen terug bekijken.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter