Ant-Man & the Wasp Telenet Play More recensie

Ant-Man & the Wasp Telenet Play More recensieAnt-Man & the Wasp *** 1/2

Regie: Peyton Reed (Ant-Man, The Break-Up, Yes Man)

Met Evangeline Lilly, Paul Rudd, Michael Pena, Michael Douglas, Michelle Pfeiffer, Laurence Fishburne, Hannah John-Kamen, Walton Goggins, Bobby Cannavale, Judy Greer, T.I.,…

Speeltijd: 118′

Ga kijken als je hield van het vorige Ant-Man.

Het verhaal: Wanneer hij het moeilijk heeft om zijn gezinsleven te combineren met de verantwoordelijkheden van een superheld, zit er voor Scott Lang niets anders op dan opnieuw zijn Ant-Manpak aan te trekken en zich aan te sluiten bij de troepen van Hope van Dyne, The Wasp, om op een missie te gaan die geheimen uit het verleden moet onthullen.

Paul Rudd & Evangeline Lilly in Ant-Man & the Wasp

Ons verdict: De eerste Ant-Man heeft zeker niet te veel potten gebroken in vergelijking met de andere Marvel-films, maar is sowieso een vermakelijke film die Scott Lang in de MCU introduceerde. Na zijn kleine rol in Civil War werd het tijd om zijn verhaal weer verder uit te breiden.

Net als de eerste Ant-Man zit de film bomvol actie en een komische noot. Scott Lang zit zijn laatste dagen in huisarrest uit, nadat hij de Socovia akkoorden had geschonden in Captain America: Civil War. Niets lijkt hem te kunnen weerhouden van een mooie toekomst. Samen met Luis heeft hij een beveiligingsbedrijf uit de grond gestampt en hij ziet zijn dochter terug. Maar wanneer Hope van Dyne en Hank Pym erachter komen dat er een mogelijkheid is dat Janet van Dyne nog in leven kan zijn in de Quantum Realm wordt alles op het spel gezet om haar te redden.

Na al het drama dat we te verwerken kregen na Infinity War konden we wel stellen dat Marvel nog eens iets luchtigs mocht presenteren in afwachting van het vervolg. Dat is ze prima gelukt met deze film. Paul Rudd presteert wederom prima als Scott Lang en kan bijna als een Disneyversie van Deadpool gezien worden. Komisch, rad van tong, maar verre van zo dodelijk in woorden en wapens. Ook Evangeline Lilly en Michael Douglas spelen erg sterk in dit tweede deel. Michelle Pfeiffer vult de cast verder aan als Janet van Dyne. Luis is ondertussen het lievelingetje van vele Marvelfans geworden met zijn snelle en chaotische manier van vertellen.

Dat de acteurs de film zelf al behoorlijk goed rechthouden betekent niet dat we minder special effects mogen verwachten. De film zit bomvol met actiescènes die continu spelen met het krimpen en groeien van mensen en objecten. Ook het Quantum-universum is visueel adembenemend gemaakt. Tel daar nog eens de verjonging van Michael Douglas en Michelle Pfeiffer in de flashbacks en je weet dat ze kosten nog moeite hebben gespaard om deze film visueel niet minderwaardig te maken tegenover de andere Marvelfilms.

Conclusie: Ant-Man and the Wasp is de vermakelijke actiefilm dat iedere Marvel-liefhebber nodig had na het zware Infinity War. Ideaal om onderuit gezakt in de zetel te bekijken met wat hapjes en een drankje, maar daar blijft het ook bij.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter