Pokemon Detective Pikachu recensie

Pokemon Detective Pikachu recensiePokemon Detective Pikachu *** 1/2

Regie: Rob Letterman (Monsters vs. Aliens, Shark Tale)

Met Justice Smith, Kathryn Newton, Bill Nighy, Ken Watanabe, Karan Soni, Rita Ora & de stem van Ryan Reynolds.

Speeltijd: 104′

Ga kijken als je hield van Who Framed Roger Rabbit?

Het verhaal: Tim Goodman is de zoon van detective Harry Goodman. Wanneer Tim te horen krijgt dat zijn vader een fataal ongeluk heeft gehad vertrekt hij naar de grote stad waar zijn vader werkte om de papieren in orde te brengen. Ryme City staat bekend om de ultieme samenwerking tussen Pokémon en mensen. Niemand is in het bezit van Pokémon, maar ze worden als partners gezien. In het huis van zijn vader vindt Tim Detective Pikachu, de partner van zijn vader. Pikachu is zijn geheugen kwijt en kan vreemd genoeg alleen met Tim praten. Pikachu is ervan overtuigd dat Harry nog leeft en ze gaan beide op zoek naar hem met de hulp van reporter Lucy Stevens en haar Psyduck.

Ons verdict: Een hele, ondertussen volwassen, generatie is opgegroeid met de Pokémon. Van kaarten, games tot het recente Pokémon Go, de rage is nooit helemaal verdwenen. Een ideaal moment om een film vol CGI over deze Pocket Monsters uit te brengen zullen ze bij Warner gedacht hebben.

Justice Smith in Pokemon Detective Pikachu recensie

Iedereen is ondertussen gewend dat Pikachu enkel op een schattige manier ‘Pika Pika’ kan zeggen. De verbazing is dan ook groot dat Ryan Reynolds de stem van Pikachu voor zich heeft genomen. Dit is vanuit de studio een heel riskante stap geweest, maar duidelijk een succesvolle. Pikachu is een enorm knuffelbare detective geworden met de nodige humor en een zware cafeïne-verslaving. Zonder afbreuk te doen aan de oorsprong, valt het toch op dat Reynolds zijn humor mee vermengd heeft om een heel unieke Pikachu te creëren, die je hart spontaan verovert.

De manier hoe Pokémon en mensen in de film gebracht zijn, doet enorm denken aan de film Who Framed Roger Rabbit uit 1988. Net als in deze film, die bestaat uit een mix van cartoons en echte acteurs, kan Detective Pikachu de kijker zo betrekken in het verhaal dat je bijna gaat hopen dat een stad als Ryme City bestaat. De meeste bekende Pokémon komen voor in de film en zijn realistisch gebracht. Ook het verhaal sleept je volledig mee, met de nodige actie, humor en emoties. Dit alles zorgt ervoor dat Pokémo- fans helemaal wild gaan zijn van deze film, maar ook de iets minder enthousiaste mensen of zij die nostalgie opzoeken gaan de film prima kunnen appreciëren.

Conclusie: Het leek eerst een grap toen werd aangekondigd dat Pikachu de stem van Ryan Reynolds zou krijgen, maar gelukkig bleek het realiteit. De man draagt de film dan ook grotendeels alleen op zijn CGI-schouders. De Pokémon zijn ontzettend mooi gedaan en hebben hun typische karaktertrekken, waardoor je bijna zou vergeten dat er ook nog acteurs rondlopen op het scherm. Een aantrekkelijk film voor iedereen.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter