Big Little Lies S2 recensie op Telenet Play [eerste indruk]

Big Little Lies S2 recensieBig Little Lies ****

Bedenker: David E. Kelley (Dallas Buyers Club, Wild) / Regisseur: Andrea Arnold (American Honey)

Met Nicole Kidman, Meryl Streep, Reese Witherspoon, Shailene Woodley, Alexander Skarsgard, Laura Dern, Zoe Kravitz, Adam Scott, Kathryn Newton,…

Speeltijd: 7 afleveringen / 45 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van How to Get Away with Murder & Big Little Lies.

Het verhaal: De Monterey Five met Madeline, Celeste, Renata, Jane & Bonnie leren elk omgaan met de gebeurtenissen vanuit Big Little Lies S1, terwijl de moeder van Perry haar neus tussen zaken begint te stoppen die haar niks aangaan.

Ons verdict: We moeten toegeven dat de genialiteit van Big Little Lies ons in het begin enigszins ontsnapte ondanks de torenhoge stapel Emmys & Golden Globe awards. Big Little Lies is nl. één van die zeldzame series die je volledig moet uitkijken om het ten volle te appreciëren, maar de cast samen met de unieke editing van Jean-Marc Vallée (bvb. beelden van de zee die symbolische waarde hebben per scène, scènes die keer per keer abrupt afgesloten worden, etc.) lieten een stevige indruk op ons na. Desalniettemin merkte we zijn (geweldige) emotionele dimensie met alledaagse thema’s zoals liefde, vriendschap, trauma, intrige & opvoeding niet op en dit is wat schrijvers David E. Kelley & Liane Moriarty met dit 2de seizoen verder willen uitspitten.

Reese Witherspoon, Shailene Woodley & Nicole Kidman in Big Little Lies

Big Little Lies S2 gaat daarom deels gepaard met een regisseurswissel, want Jean-Marc Vallée die aanblijft als producent & editor wordt ingeruild door regisseuse Andrea Arnold die met films zoals American Honey en Amazon-series zoals Transparent & I Love Dick weet hoe ze emotionele waarde van een serie of film moet verkennen. Het gevolg is dan ook dat Big Little Lies S2 een stuk verder gaat in de karaktertekening van de personages vertolkt door Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Laura Dern, Zoe Kravitz & Shailene Woodley na de gebeurtenissen van het oorspronkelijke seizoen en Meryl Streep, de geweldige actrice dat ze is, is diegene die het scenario van het vorige seizoen uitdaagt terwijl ze opnieuw een nieuwe manier van acteren op de buis brengt als loyale moederkloek. Keer op keer sterke keuzes van de makers achter de show. Toegegeven, het scenario van een heleboel mensen die de waarheid in een doofpot proberen te stoppen (How to Get Away with Murder) of een heleboel moeders die de leven van dochters zuur maakt (cfr. Bad Moms Christmas) is niet nieuw, maar de manier waarop dit iedere keer gebracht wordt, getuigt van een stevig setje creativiteit. In de adembenemende omgeving van Big Sur, Californië komt Big Little Lies S2 dan ook prachtig tot zijn geheel.

Kortom, Big Little Lies is terug met seizoen 2 en dankzij de nieuwe bijdrage van Meryl Streep evenaart het zijn voorganger. Blijven streamen op Telenet Play (More)!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter