Too Old to Die Young recensie op Amazon Prime Video

Too Old to Die Young recensie op Amazon Prime VideoToo Old to Die Young ****

Bedenkers: Nicolas Winding Refn (Only God Forgives, Drive) & Ed Brubaker (Westworld S1, Captain America: The Winter Soldier)

Met Miles Teller, Jena Malone, William Baldwin, Babs Olusanmokun, Nell Tiger Free, Augusto Aguilera, Cristina Rodlo, Celestino Cornielle, Sal Lopez, Carlotta Montanari,…

Speeltijd: 10 afleveringen / maar liefst 80 tot 100 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van het eerder werk van Nicolas Winding Refn zoals Only Gid Forgives & Drive aan het tempo van True Detective, Nocturnal Animals & Dragged Across Concrete.

Het verhaal: Politieagent Martin Jones, die een dubbelleven leidt als huurmoordenaar in de underground van Los Angeles, lijdt aan een existentiële crisis die hem dieper in een wereld vol bloed, geweld & vernieling leidt.

Miles Teller in Too Old to Die Young recensie op Amazon Prime Video

Ons verdict: De stijl van Deense regisseur Nicolas Winding Refn is gekend: neonlichten schitteren in een donker geënsceneerde omgeving en daarbovenop krijg je steeds camerashots die getuigen van vakmanschap (long shots, close-ups, vogelperspectieven vanuit drones, wazige beelden die toch zo helder zijn als daglicht,…). Dat is met zijn eerste nu al legendarische televisieserie Too Old to Die Young, die 10 afleveringen op het niveau van Maniac telt en aanvoelt als 10 langspeelfilms op het niveau van o.m. No Country for Old Men & Sicario, niet anders. Wat je echter wel moet weten, is dat deze Amazon Prime Video-productie niet vlot binget, gezien de shots zo lang zijn dat je gemakkelijk op de +10 sec knop kunt drukken en nog steeds kan volgen. Dit is af en toe OK om accenten te plaatsen op een aantal sleutelmomenten in het plot, maar in Too Old to Die Young gaat het er over (cfr. aflevering 2 is a drag). Zeker als er op de duur geen verhaal meer is achter de shots zit. Smaakmakende acteerprestaties van castleden zoals Miles Teller, Jena Malone & Cristina Rodlo trekken al een geluk de trage opbouw goed en de muziek van huis-DJ Cliff Martinez is zoals steeds om van te snoepen. Maar te zwijgen over de symboliek die er achter iedere scene wel te vinden is.

Kortom, met Too Old to Die Young moet je het dus veel meer hebben van de symboliek achter de shots hebben dan de verhaallijn(en) & de personages. Toch opnieuw meesterlijk werk van Nicolas Winding Refd.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter