Must-see televisioneel kijkvoer (week 48 – 2009)

bournethree_burialsgavinandstacy

Je mag je verwachten aan een zéér ruim en gevarieerd aanbod aan topfilms op je flatscreen deze week. Geniet ervan!

Must-see:

The Bourne Ultimatum***** (20/11 – 20u40 – VTM (HD)): Er zijn maar weinig filmfranchises in deze wereld die er in slagen om bij elke sequel succesvoller en straffer uit de hoek te komen. Maar de Bourne-films beantwoorden zeker aan het profiel. Dit derde deel uit de spionage-saga is welhaast een perfecte actiefilm die op volstrekt unieke wijze branie, ballen en knetterend spektakel combineert. Met dank aan de hyperkinetische regie van Paul Greengrass, het verfijnde scriptwerk van Tony Gilroy en de fantastische acteerprestaties van Matt Damon, Joan Allen en David Strathairn.

Ook zéér de moeite:

Leaving Las Vegas**** (20/11 – 23u10 – Eén (HD)): Door de drek waar de voormalige superster de voorbije jaren in grossiert zou een mens het bijna vergeten, maar Nicolas Cage is wel degelijk een geweldige acteur. Dat bewees hij midden jaren ’90 in dit doorwrochten drama waarin Cage zich letterlijk on-screen doodzuipt. Straf spul!

Upclose: Bloodsucking Cinema (20/11 – 23u15 – NED3): Men mag dan wel schaamteloos inspelen op de hype gecreëerd door de bloedloze Twilight-blockbusters, maar in een goed onderbouwde documentaire over het aloude vampieren-genre zetten wij maar al te graag onze tanden.

Rogue Assassin*** (21/11 – 20u40 – 2BE): Degelijke knokfilm met twee grootheden uit het genre, Jason Statham en Jet Li. Perfect om een niet al te veeleisende zaterdagavond mee te vullen.

Sexy Beast**** (21/11 – 22u40 – 2BE): Fijne Britse gangsterfilm boordevol gitzwarte humor en succelente dialogen op smaak gebracht door karakterkoppen als Ray Winstone, Ben Kingley en Ian McShane.

Manufacturing Dissent: Michael Moore and the Media (22/11 – 00u45 – NED2): Kritische documentaire (uit linkse (!) hoek) die de weinig subtiele technieken van Michael Moore grondig analyseert, maar er zich ook zelf (hoe kan het ook anders?) aan bezondigd.

Three Burials***** (25/11 – 21u15 – Canvas (HD)): Heerlijke postmodernistische western annex roadmovie annex thriller van en met de geweerde klasbak Tommy Lee Jones, naar een script van Guillermo Arriaga. In TV-prémière! Eigenlijk de tweede must-see van de week.

Gavin & Stacey S3**** (26/11 – 22u00 – BBC1 (+ Christmas Special (22/11 – 23u20 – BBC1)): Fans van de beste Britse sitcom sinds Extras hoeven niet te wanhopen nu Acht zijn uitzendingen van Gavin & Stacey heeft opgeschort. Op de goeie Beeb starten ze volgende week immers met het fonkelnieuwe -en ook laatste (snik)- seizoen van deze hilarische comedyserie. Kijken en lachen!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.