Big Little Lies S2 DVD recensie

Big Little Lies S2 recensieBig Little Lies ****

Bedenker: David E. Kelley (Dallas Buyers Club, Wild) / Regisseur: Andrea Arnold (American Honey)

Met Nicole Kidman, Meryl Streep, Reese Witherspoon, Shailene Woodley, Alexander Skarsgard, Laura Dern, Zoe Kravitz, Adam Scott, Kathryn Newton,…

Speeltijd: 7 afleveringen / 45 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van How to Get Away with Murder & Big Little Lies.

 

Het verhaal: De Monterey Five met Madeline, Celeste, Renata, Jane & Bonnie leren elk omgaan met de gebeurtenissen vanuit Big Little Lies S1, terwijl de moeder van Perry haar neus tussen zaken begint te stoppen die haar niks aangaan.

Ons verdict: We moeten toegeven dat de genialiteit van Big Little Lies ons in het begin enigszins ontsnapte ondanks de torenhoge stapel Emmy’s & Golden Globe awards. Big Little Lies is nl. één van die zeldzame series die je volledig moet uitkijken om het ten volle te appreciëren (dat is ook niet anders met seizoen 2 overigens), maar de cast samen met de unieke editing van Jean-Marc Vallée (bvb. beelden van de zee die symbolische waarde hebben per scène, scènes die keer per keer abrupt afgesloten worden, etc.) lieten een stevige indruk op ons na. Desalniettemin merkten we zijn (geweldige) emotionele dimensie met alledaagse thema’s zoals liefde, vriendschap, trauma, intrige & opvoeding niet op en dit is wat schrijvers David E. Kelley & Liane Moriarty met dit 2de seizoen verder willen uitspitten. Big Little Lies S2 gaat daarom deels gepaard met een regisseurswissel, want Jean-Marc Vallée die aanblijft als producent & editor wordt ingeruild door regisseuse Andrea Arnold die met films zoals American Honey en Amazon-series zoals Transparent & I Love Dick weet hoe ze emotionele waarde van een serie of film moet verkennen.

Reese Witherspoon, Shailene Woodley & Nicole Kidman in Big Little Lies

Volgens geruchten zou het werk van Andrea Arnold wel iets of wat aangepast zijn door Jean-Marc Vallée om gelijkenissen te tonen met de originele serie, wat op zich een goede keuze van de producenten was in onze ogen. Ik denk maar aan de scène in aflevering 7 aan het huis van Perry & Celeste tussen Celeste & Mary Louise waarin beide personages zoals een soort spiegel tegenover elkaar staan. Fenomenaal. Maar Arnold zet wel haar stempel op Big Little Lies S2. Het grote verschil tussen Big Little Lies S1 & Big Little Lies S2 is zijn emotionele dimensie: Het 2de seizoen van Big Little Lies gaat een stuk verder in de karaktertekening van de personages vertolkt door Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Laura Dern, Zoe Kravitz & Shailene Woodley na de gebeurtenissen van het oorspronkelijke seizoen. Elk personage representeert immers een andere kijk van een vrouw op opvoeding & vriendschap in de maatschappij, terwijl we aanvankelijk hadden verwacht dat het plot een whydunit-perspectief ging verkennen (dat zal eerder voor seizoen 3 zijn). Ook ligt de klemtoon op het verwerken van trauma, verdriet & verlies, wat in tijden van #MeToo meer dan welkom is om de mannen onder ons te verlichten. Nieuwkomer Meryl Streep zet Big Little Lies S2 (de geweldige actrice dat ze is, vertolkt een loyale moederkloek) in een beter daglicht, waardoor het 2de seizoen het niveau van seizoen 1 evenaart. In de adembenemende omgeving van Big Sur, Californië komt Big Little Lies S2 dan ook prachtig tot zijn geheel.

Kortom, Big Little Lies is terug met seizoen 2 en dankzij de nieuwe bijdrage van Meryl Streep en de uitgebreide karaktertekening van Monterey Five evenaart het zijn voorganger. Vanaf deze week te koop op o.m. bol.com & MediaMarkt. Haal het in huis ook al is de HBO-serie enkel de DVD beschikbaar voor België.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter