Must-see televisioneel kijkvoer (week 49 – 2009)

generation-killv-for-vendettaborat

Buiten is het donker, kil en stormachtig. Niets beter om je mee bezig te houden dan met de beperkte selectie aan onderstaande aanraders.

Must-see:

Generation Kill***** (28/11 – 20u45 – Acht): Samen met The Hurt Locker vormt deze magistrale HBO-mini-serie het voorlopige filmische hoogtepunt aangaande de meest recente Irak oorlog. In ware cinema verité-stijl treedt je binnen bij een bataljon marinier op de frontlinie tijdens de invasie van Irak. Vergeet Hollywood! Dit is keiharde, rauwe en verplichte kost van de maker van The Wire en eindelijk nog eens een goede reden op TV om op zaterdagavond -7 weken lang- lekker binnen te blijven.

Ook zéér de moeite:

V For Vendetta**** (28/11 – 20u45 – VT4): Mist bij momenten een beetje vaart, maar over het algemeen is dit een intelligente, donkere actiethriller die spektakel weet te vermengen met interessante ideeëen en fijn acteerwerk van Natalie Portman en Hugo Weaving.

Anger Management*** (28/11 – 21u25 – VTM (HD)): Ondanks een lichte aversie voor Adam Sandler, zaten wij toch ook bij momenten te schateren van het lachen bij deze even debiele als hilarische komedie, waarin vooral Jack Nicholson loos mag gaan zoals alleen hij dat kan.

Proof of Life*** (2/12 – 20u40 – 2BE): Weinig verrassende, maar oerdegelijk gemaakte thriller van Taylor Hackford (The Devil’s Advocate) met een Russell Crowe in goeie vorm, en een uitstekend in beeld gebrachte actiescène naar het einde toe.

Borat!**** (3/12 – 22u10 – 2BE): Compleet foute, controversiële en zwaar over-the-top gaande komedie met een geniale Sasha Baron Cohen als de Kazakse reporter uit de titel die ons in 2006 wekenlang een pijnlijke kramp bezorgde van de 80 onovertroffen- minuten onophoudelijk lachen, gieren en brullen in de bioscoop. In Vlaamse TV-prémière. Jagshemash!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.