Must-see televisioneel kijkvoer (week 52 – 2009)

big-lebowski-arlingtonroadmarvingaye

Het was even zoeken in deze kerstweek, maar toch hebben wij weer een fijn TV menu voor jullie weten samen te stellen. Geniet ervan tussen het schranzen door.

Must-see:

The Big Lebowski***** (24/12 – 22u30 – 2BE): Geen betere remedie om de overdaad aan kerstschmaltz tegen te gaan dan deze tot hilarische cultklassieker verheven stoner comedy van de gebroeders Coen waarin Jeff Bridges de rol van zijn leven neerzet als The Dude, en ook onder meer John Goodman en John Turturro het beste van zichzelf geven.

Ook zéér de moeite:

Blade Runner**** (19/12 – 22u00 – BBC2): Niet de onvervalste klassieker die er vaak van gemaakt wordt, maar toch nog steeds een geweldige SciFi-thriller van Ridley Scott die (zeker in deze geremasterde versie) de tands des tijds goed heeft weten doorstaan. Op de affiche prijken Harrison Ford en Rutger Hauer in hun jonge hoogdagen.

SUPER8*** (vanaf 21/12 – 20u30 – Acht): De videotheek from hell is terug met een dagelijkse dosis politiek incorrecte nonsens en vrachtladingen BVs die zichzelf met zichtbaar genot te kakken zetten.

The Rundown*** (22/12 – 20u40 – 2BE): Heerlijk entertainende actiekomedie die zichzelf vooral niet te serieus neemt. Van Peter Berg. Met (de perfect gecaste) Dwayne ‘The Rock’ Johnson, Sean William Scott, Rosario Dawson en Christopher Walken.

Arlington Road**** (22/12 – 22u40 – 2BE): Razend spannende, gelaagde en intelligente thriller met klasbakken als Tim Robinson en Jeff Bridges in glansrollen.

The Rules of Film Noir (24/12 – 1u55 – BBC2): Gezien het uitzenduur, en de zender, ongetwijfeld een diepgravende documentaire over één de meest specifieke genres uit de filmgeschiedenis. Voer voor fijnproevers en insomnia-lijders. BBC2 zendt trouwens de hele kerstvakantie film noir-klassiekers uit lang vervlogen tijden uit tijdens de donkerste uren van de nacht.

Marvin Gaye: What’s Goin’ On (24/12 – 22u45 – Acht): Nog op zoek naar een fijne afsluiter van uw kerstavond. Dan biedt deze documentaire over de legendarische soulzanger de oplossing. Niets is beter om volgevreten en lichtjes beschonken mee onderuit te zakken dan de onvergetelijke muziek van de betreurde Marvin Gaye.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.