Must-see televisioneel kijkvoer (week 53 – 2009)

badsantatopgearirobot

Het filmaanbod is bijzonder pover, maar gelukkig biedt de allerlaatste week van 2009 nog ander waardevol kijkvoer om je aan te verwarmen. Feest ze iedereen!

Must-see:

Bad Santa**** (25/12 – 20u40 – 2BE): Doorgaans bezorgen kerstfilms ons tsunami’s aan oprispend maagzuur, maar voor deze stortvloed van hilarisch foute grappen, over-the-top vunzigheden, en bovenal Billy Bob Thornton als kerstman die het credo ‘hoe vettiger hoe prettiger’ hoog in het vaandel draagt, maken wij maar al te graag een uitzondering. De ideale manier om de meligheid én indigestie van de kerstdagen tegen te gaan!

Ook zeer de moeite:

I, Robot**** (26/12 – 21u15 – 2BE): Knappe SciFi-thriller met puike CGI en dito acteerprestaties van onder meer Will Smith, Bridget Moynahan en James Cromwell.

De Pappenheimers (27/12 – 20u10 – Eén (HD)): Naar aloude gewoonte vult Tom Lenaerts rond kerst niet enkel zijn kokers, maar ook rest van zijn quiz op met BV’s van de betere soort. Kijken! Je zal niet de enige zijn.

Top Gear (27/12 – 20u45 – BBC2): Na Botswana en Vietnam maken Clarkson en co deze keer Bolivia onveilig voor de jaarlijkse special van dit geweldige (auto-)programma.

Wintergasten (28/12 – 20u25 – NED2): Van het oeverloos gelul dat zich vaak meester maakt van de gemiddelde Nederlandse talkshow krijgen wij het koud noch warm, maar wanneer er een anderhalf uur lang interview gepland is met David Simon (maker van The Corner, The Wire en Generation Kill en bejubeld auteur) schuiven wij met plezier mee aan tafel voor deze winterse variant op de beproefde Zomergasten-formule.

Film 2009 (31/12 – 00u45 – BBC1): Jonathan Ross sluit deze jaargang van zijn fijne filmprogramma af met een special waarin wordt op zoek gegaan naar dé films van 2009. Ons verdict over dit filmjaar volgt trouwens kort na kerst. Hou MoviePulp in de gaten!


Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter