Ares recensie op Netflix België

Ares recensie op Netflix BelgiëAres *** 1/2

Bedenkers: Winchester McFly (Bankier van het Verzet) met namen zoals Michael Leendertse, Thomas van der Ree, Joost Reijmers, Matthijs Bockting, Pieter van den Berg & Sarah Offringa / Regie: Giancarlo Sanchez & Michiel ten Horn

Met Jade Olieberg, Tobias Kersloot, Lisa Smit, Robin Boissevain, Frieda Barnhard, Hans Kesting, Rifka Lodeizen,…

Speeltijd: 8 afleveringen / 30 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Hereditary, Elite & de kostuums uit Eyes Wide Shut.

Het verhaal: Beste vrienden Rosa & Jacob worden uitgenodigd door een geheim studentengenootschap in het hart van Amsterdam. Ze geven zich over aan deze wereld vol rijkdom & macht, maar dan blijkt deze plek gebouwd op demonische geheimen uit het Nederlandse verleden. Een plek waar ze een verschrikkelijke prijs betalen om bij de elite te horen.

Jade Olieberg in

Ons verdict: Studentendopen zijn in België zowat ieder jaar een controversieel onderwerp, dus het verbaast ons niet dat Netflix het onderwerp opzoekt om zijn eerste Netflix Original-serie voor Nederland te brengen: Ares.

Ares recensie op Netflix België

Met jong bloed in de cast zoals Jade Olieberg als een Nederlandse versie van Thandie Newton, de steriele Lisa Smit als jonge Ali Larter, Robin Boissevain als Alex Wolffdoppelganger & Gouden Kalf-winnares Rifka Lodeizen gaat de schrijversgroep van Winchester McFly in het begin sterk tekeer voor de internationale streamingdienst. Netflix voorziet het nodige budget voor een strakke CGI, opmerkelijke vormgeving & een donkere enscenering, terwijl de regisseurs mogen spelen met de rijkelijke achtergronden van het historische Amsterdam. Dat zit allemaal goed en quasi gelijkaardig als een Hereditary. De afleveringen zijn ondanks het mysterieus tempo in een toch wel geslaagde editing iets te kort naar onze persoonlijke smaak en doen niet hetzelfde als bvb. een Homecoming. Het voelt dan ook als een gemiste kans om niet meer achtergrondverhaal toe te voegen over de geschiedenis van Nederland of de invloed van de prominente leden van Ares. Gezien het controversieel onderwerp hadden we ook iets gewaagde beelden verwacht dan pakweg ‘braaf’ trio’tje en wat gekokhals hier & daar. Tot slot loopt ondanks de knipoog naar Annihilation het demonisch scenario van de horrorserie deels dood op het einde van de 8 afleveringen en de praktische special effects mochten tussendoor wat beter, omgekeerd evenredig met de drama.

Kortom, Ares is voor ons geen Tabula Rasa, maar het is wel een betere start voor Nederlandse content op Netflix dan Undercover.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.