Richard Jewell recensie

Richard Jewell posterRichard Jewell ** 1/2

Regie: Clint Eastwood (Million Dollar Baby, The Mule, 15:17 to Paris)

Met Paul Walter Hauser, Kathy Bates, Sam Rockwell, Olivia Wilde, Jon Hamm, Charles Green, Nina Arianda,…

Speeltijd: 131′

Ga kijken als je hield van andere euvre door Clint Eastwood zoals The 15:17 to Paris & Gran Torino.

Het verhaal: “Er ligt een bom in Centennial Park. Jullie hebben 30 minuten.” Richard Jewell wordt wereldwijd bekend als de stewart die bij de bomaanslag in Atlanta in 1996 de bom vindt. Dankzij zijn snelle handelen worden talloze levens gered. Maar binnen een paar dagen wordt de man die zo graag politieagent was geworden de belangrijkste verdachte van de FBI. Hij wordt door zowel pers als publiek aan de schandpaal genageld en zijn leven wordt verwoest. Jewell roept de hulp in van de onafhankelijke anti-establishment-advocaat Watson Bryant en houdt vol dat hij onschuldig is. Maar als Bryant probeert de naam van zijn cliënt te zuiveren, wacht hem een zware strijd tegen de gecombineerde krachten van de FBI en de lokale autoriteiten. Terwijl hij Richard er ondertussen van tracht te weerhouden de mensen te vertrouwen die erop uit zijn hem kapot te maken.

Een geweldige Katie Bates in Richard Jwell recensie

Ons verdict: Oftewel wordt onze MoviePulp.be-redactie oud of anders begint de filmindustrie eindelijk het licht te zien. Hollywood heeft door dat meesterlijke regisseurs zoals Quentin Tarantino & Martin Scorsese, die in de toprangen van de showbusiness zitten, grote prijzen verdienen, terwijl politiek correcte films naar de achtergrond verdwijnen.

Paul Walter Hauser in Richard Jewell recensie

Hoewel genomineerd zien we de Oscar-kansen voor Clint Eastwood’s Richard Jewell niet scoren, buiten in de categorie Actrice in een Bijrol. Actrice Katie Bates blaast nl. hoofdrolspeler Paul Walter Hauser (zeer goed gecast overigens als slachtoffer Richard Jewell) en namen zoals Olivia Wilde, Sam Rockwell & Jon Hamm van hun sokken met haar prestatie in Richard Jewell. En hoewel het zeer erg is wat er gebeurde met de Amerikaanse held rond de tijden van de Olympische Spelen van Atlanta in 1996, boeide het ons vanaf de eerste minuten niet. De hele intro was letterlijk slaapverwekkend en voelde bijna aan als foute reality TV in een leuk filtertje. We zijn geen beulen en pinkten dan ook af & toe een traantje weg bij de tragedie, maar het is alles behalve aanvaardbaar voor een Eastwood-productie. Langdradig, slechte opbouw, doodsaaie editing, chronologisch verhaal,… En de controverse is ook zoek wat we niet gewoon zijn van republikein Clint Eastwood na Million Dollar Baby & Gran Torino.

Kortom, sluit Clint Eastwood zijn euvre in mineur af met Richard Jewell?

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter