Must-see televisioneel kijkvoer (week 5 – 2010)

don-draper-mad-menvirtual_revolution_136x161speed___________11

Een aantal fijne films die evenwel al elfendertig keer zijn uitgezonden, meer hebben’ onze’ zenders niet te bieden. De echte nieuwe en vernieuwende stuff komt volgende week (zoals zo vaak) van de goeie ouwe BBC.

Must-see

Mad Men S3***** (3/2 – 0u20 – BBC2): Op Acht mogen ze dan EINDELIJK gestart zijn met seizoen 2, de echte Mad Men-liefhebbers hebben de eerste twee reeksen al lang en breed in hun DVD collectie. Juich, want op BBC2 gaan fonkelnieuwe afleveringen (in een dubbele dosis) in Europese TV-prémière van deze schandalig goeie televisie voor fijnproevers. Je digicorder programmeren is wel de boodschap want Mad Men moet je savoureren met al je zintuigen en je verstand op volle kracht, wat aanzienlijk bemoeilijkt wordt door het enorm late uitzenduur. Desalniettemin: (uitgesteld) KIJKEN!

Ook zéér de moeite

The Virtual Revolution (30/1 – 21u30 – BBC2): Start van een vierdelige BBC-documentaire over de impact van het internet en de digitale revolutie op ons dagelijks leven. Met medewerking van grootheden uit de online wereld.

High Fidelity**** (31/1 – 0u20 – Canvas (HD)): Eén van de beste romantische komedies aller tijden, met een geweldige soundtrack, en een nog straffere John Cusack. Jack Black’s hilarische bijrol maakte een ster van de vadsige komiek.

Speed**** (2/1 – 20u40 – 2BE): Je kan waarschijnlijk sommige dialogen meelippen, maar deze bomb-on-bus-thriller van Jan De Bont, die Keanu Reeves katapulteerde naar het supersterrendom, is één van die aan Die Hard schatplichtige ’90s actieknallers die je kan blijven bekijken, en bekijken.

Blade**** (2/1 – 22u55 – 2BE): Met carrière van Wesley Snipes mag het sindsdien dan van kwaad naar erger zijn gegaan, deze eerste postmoderne comic-verfilming uit de Marvel-stal blijft een spectaculaire en bloederige testosteron bom die zowat alle hedendaagse Vampieren-cinema zwaar het nakijken geeft.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.