Must-see televisioneel kijkvoer (week 6 – 2010)

bandofbrothersthecontendorking_kong

Nu de temperatuur stilaan weer boven het vriespunt komt, wordt het TV-aanbod weer schaarser. Maar toch verzamelde we alweer de volgende selectie toppers.

Must-see

Band of Brothers***** (5/2 – 20u40 – Canvas (HD)): Je hebt ze vast al een keertje gezien op TV, DVD of idealiter Blu-Ray. Maar deze HBO/BBC reeks, geproduceerd Steven Spielberg en Tom Hanks, blijft van het strafste wat de televisie het voorbije decennium te bieden had, en is het zeker waard om te herontdekken (in HD). Een sublieme cast, viscerale oorlogstaferelen die majestueus in beeld zijn gebracht en geloofwaardig drama. Op Band of Brothers valt nu eens werkelijk niets aan te merken. En lieve kijkbuiskinderen, het is allemaal ook nog eens echt gebeurd zo’n 65 jaar geleden. We kunnen alleen maar hopen dat de opvolger, The Pacific (in maart in TV-prémière op HBO), ook snel wordt opgepikt door een Vlaamse zender.

Ook zéér de moeite:

King Kong**** (5/2 – 20u40 – VT4): Uitermate spectaculaire remake van het klassieke monsterverhaal, door Peter ‘Lord of The Rings’ Jackson. Ondanks de -te- lange speelduur blijft dit een aanrader van formaat. Met ondermeer Naomi Watts, Jack Black, Adrien Brody en Andy ‘Gollum’ Serkis (in CGI motion capture) als de legendarische Hollywoodaap.

Walking Tall*** (6/2 – 23u35 – VT4): Pretentieloze, no-nonsense knokfilm, gebaseerd op de gelijknamige serie uit de jaren ’70, met The Rock in gespierde bloedvorm. 80 minuten pure fun, en meer moet dat niet zijn zo laat op de zaterdagavond.

The Contendor**** (7/2 – 2u20 – VijfTV): Om een nog onverklaarbare reden weggestoken op een onooglijk uitzenduur. Maar vergis je niet, dit is een uitmuntende politieke thriller waar de klasse en intelligentie vanaf druipt. Te beginnen bij de cast: Joan Allen, Gary Oldman, Jeff Bridges, Christian Slater, Sam Elliot, William Peterson, Philip Baker Hall, en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Mimic*** (9/12 – 0u35 – BBC1): Ondertussen is Guillermo Del Toro één van de meest gevierde filmmakers op deze aardkloot, en dat zal nog toenemen wanneer The Hobbit eindelijk op de mensheid wordt losgelaten. Met Mimic, een degelijk B-horrorfilm, zette de sympathieke Mexicaan zich voor het eerst op de kaart in Hollywood, bijgestaan door onder meer Mira Sorvino, Charles S. Dutton, Josh Brolin en F. Murray Abraham.Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.