Hollywood icoon Kirk Douglas overleden

Hollywood icoon Kirk Douglas overleden

MoviePulpers, ween! Zowat de laatste overlevende van de zogenaamde ‘Golden Age’ van Hollywood, heeft ons verlaten. Kirk Douglas, vader van die andere legende, Michael Douglas, is afgelopen nacht overleden op 103-jarige (!) leeftijd.

Kirk Douglas werd bekend kort na W0II met zijn rol als bokser in Champion, waar hij ook z’n eerste Oscarnominatie voor kreeg. Later zouden er nog volgen voor The Bad and Beautiful en Lust for Life. Andere bekende films zijn Gunfight at the O.K. Corrall, The Vikings, en Paths of Glory van Stanley Kubrick. Met diezelfde Kubrick maakte hij de absolute klassieker Spartacus die een miljoenenpubliek trok en Kirk Douglas een legendarische status gaf. De laatste enigszins memorabele film van Douglas was Tough Guys (uit 1986 alweer) waarin hij te zien was als ouder wordende gangster aan de zijde van die andere icoon van weleer, Burt Lancaster. Merkt er iemand de kleine knipoog van Quentin Tarantino op naar Once Upon a Time in Hollywood?

Kirk trouwde 2 keer, en kreeg 4 eveneens acterende zonen, waarvan Michael Douglas met mijlen voorsprong de bekendste is. R.I.P. Kirk. En nu allemaal samen: ‘I’m Spartacus!”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.