De Vlaamse Grote Slijmfilm recensie

De Vlaamse Grote Slijmfilm-recensieDe Grote Slijmfilm ** 1/2

Regie: Hans Somers (Goede tijden, slechte tijden)

Met Bibi, Sarah Mouhamou, Tine Embrechts, Géza Weisz, Ferdi Stofmeel, Djamila, Vincent Visser, Sarah Nauta,…

Speeltijd: 81′

Ga kijken als je hield van Project Gio.

Het verhaal: Indy & haar BFF Olivia zijn net als alle kinderen over de hele wereld gek op slijm! Op Internationale Slijmdag doen ze mee met een wedstrijd om het meest originele slijm te maken. De enige die een enorme hekel heeft aan slijm is Dominicus Duff , de grootste speelgoedbaas van het land. Door slijm verkoopt hij zijn eigen speelgoed niet meer en daarom wil hij al het slijm in de wereld verbieden en in beslag nemen. Lukt het Indy en Olivia om slijm te redden?

Ons verdict: YouTube, eCommerce, Disney+, influencers, bol.com, Google Maps, Siri, Netflix, TikTok,… Sinds de jaren 2000 is het alsof de invasie van Oranje opnieuw is toegeslagen in België met de Nederlanders en hun Noord-Hollands streekdialect die alom aanwezig zijn als het over nieuwe technologieën en innovaties gaat. Het Vlaams komt er immers amper aan te pas bij al deze nieuwe technologische evoluties waardoor je al snel als Noordelijke Belg het gevoel krijgt dat je er niet toe doet. Zeker als de Waal voor de zoveelste keer njet zegt tegen een Belgische regering. Enfin, het kan ook anders, want door deze evolutie wordt het Hollands toegankelijker voor de jongere generatie en op deze golf probeert De Grote Slijmfilm mee te surfen.

Bibi in De Vlaamse Grote Slijmfilm recensie

Net zoals Project Gio & De Film van Dylan Haegens proberen de makers van De Grote Slijmfilm jongeren naar de bioscoop te lokken met Nederlandse influencers die een uitgebreid bereik hebben in de Benelux. Samen met de speelgoedslijm-rage, die blijkbaar niets te maken heeft met Ghostbusters ontdekte ik nog maar onlangs, is de mojo van deze jeugdfilm duidelijk aanwezig in Vlaamse kinderharten. Maar pakweg 15 minuten ver in de film vragen de ouders van deze kindjes zich meteen af of iemand effectief de hele tijd wil kijken naar een film vol influencers met minimale acteerervaring (buiten Tine Embrechts & Ferdi Stofmeel gerekend dan), maar kijk. Bibi, Geza Weisz, Sarah Nauta, Vincent Visser en co zorgden voor een volle & enthousiaste bioscoopzaal tijdens de première van de Grote Slijmfilm en dankzij de online video, social media & binge-verslaving van Generation Z wordt de Grote Slijmfilm positief onthaald. Als ouder is De Grote Slijmfilm betrekkelijk dragelijk en voelt het niet aan alsof je naar één of andere zinloze tiener op YouTube aan het kijken bent, maar De Grote Slijmfilm is gelijkaardig aan de doorsnee televisiefilm op VTM of de zoveelste aflevering van Familie, Thuis of Lilly en Marleen. Wacht dus gerust even tot je de kids met De Grote Slijmfilm thuis voor de laptop kan zetten.

Kortom, Hollandse films zijn niet altijd besteed aan yours truely en de TikTok-verslaving is sowieso aan mij voorbij gegaan. De kinderen konden de Grote Slijmfilm alleszins pruimen voor een dag in de week als er niks nieuw op YouTube verschijnt. Wie heeft er gelijk?

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter